13. januar 2012 - 08:30

App linkNu på Google Play

Ny skraldebil kan spare 5000 liter diesel

13. januar 2012 - 08:30

En ny hybrid-skraldebil blev i onsdags lanceret på Christiansborg med deltagelse af klimaminister Martin Lidegaard (R). Hybrid-skraldebilen skulle kunne spare 5000 liter diesel om året og 15 tons CO2.

 

 

Skraldebilen er resultatet af to års intensivt arbejde blandt 11 virksomheder i Region Syddanmark. De er alle en del af det nationale klyngesamarbejde Lean Energy Cluster.

 

 

Ved samme lejlighed blev analysen ”Less energy – more growth” [pic:17538]præsenteret. Den er udgivet af Mandag Morgen i samarbejde med en række danske virksomheder og klyngeinitiativet Lean Energy Cluster.

 

 

Ministeren fik en introduktion til Lean Energy Cluster og var efterfølgende med på Christiansborg Slotsplads og se hybrid-skraldebilen, der er bygget op på en Volvo FE.

 

 

Martin Lidegaard var positivt overrasket over, at hybrid-skraldebilen havde så lille et støjniveau – og han hilste denne teknologiske løsning velkommen.

Den nye skraldebil skal i første omgang køre i Esbjerg Kommune på forsøgsbasis. Det el-hydrauliske komprimatoraggregat er en del af et større projekt under navnet ’Eldrevne arbejdskøretøjer’, som Syddansk Vækstforum har bevilget 40 mio. kr. til.

 

 

[add:243]

Læst i alt:

341 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

redaktionen@lastbilmagasinet.dk

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger