7. april 2020 - 01:43

App linkNu på Google Play

Ny station med mulighed for at tanke GTL

Ny station med mulighed for at tanke GTL

7. april 2020 - 01:43

Energiselskabet DCC Energi, der driver Shell-stationerne i Danmark, åbner nu en helt ny Shell motorvejs-station ved Silkeborgmotorvejens afkørsel 30. Her får lastbiler og busser en ny mulighed for at tanke GTL i stedet for diesel. GTL er baseret på naturgas i stedet for råolie og kan derfor hjælpe med at udlede væsentlig færre skadelige partikler.
 
 Erhvervskunderne i Jylland får nu en helt ny mulighed. Den nye station ved Silkeborgmotorvejen er den anden i Danmark, som tilbyder det renere naturgasbaserede GTL-brændstof til de tunge køretøjer. Den første Shell station med GTL ligger i Vordingborg.

 

Vi oplever en stadig stigende interesse for GTL som et renere alternativ til diesel. Mange virksomheder og kommuner kører allerede på GTL, som de får leveret til deres hjemmetank, men så snart muligheden byder sig, vil vi også meget gerne tilbyde erhvervskunder at tanke GTL på Shell tankstationerne. Brugerne af GTL oplever betydelig mindre røg og lugt, og videnskabelige målinger viser op til 38 % lavere partikeludledning, når tunge køretøjer kører på GTL,« forklarer Søren Møller Maretti, retaildirektør i DCC Energi.

 

GTL står for Gas-to-Liquids og er et flydende brændstof til dieselmotorer fremstillet af naturgas. I dag leverer DCC Energi store mængder GTL til danske erhvervskunder inden for transport, byggeri og kollektiv trafik.

Læst i alt:

691 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke