20. september 2018 - 10:24

App linkNu på Google Play

Ny ”streng" tachograf vises frem på IAA

20. september 2018 - 10:24

På Continentals stand ved dette års IAA messe er der naturligvis andet og mere end dæk.

 

Continental, hvis varemærke VDO udvikler og producerer blandt andet tachografer, viser den spritnye - og fra 15. juni 2019 lovpligtig i alle nyregistrerede lastbiler - ”smarte tachograf” frem.

 

Den nye intelligente tachograf er et lovkrav fra EU-Kommission, der, som nævnt, træder i kraft til juni næste år. Det betyder strengere krav til det, tachografen skal kunne. Forandringen fra den digitale tachograf, vi kender nu, bliver stor. For med den nye tachograf i lastbilen behøver politiet ikke at stoppe lastbilen for at kontrollere chaufførens køre- hviletid. Data fra tachografen kan nemlig, som det nye, hentes ned via en vejside-sender, som politiet så kan se igennem og efterfølgende sende en bøde til chaufføren.

»Den nye tachograf er ikke for at kontrollere lastbilchaufførerne. Det skulle gerne være en hjælp og forbedre sikkerheden på vejene. Det er en hjælp til chaufføren, for det betyder jo, at politiet ikke behøver stoppe dem, der kører efter reglerne. Og dermed kan de undgå at spilde de chaufførers tid, der intet er at udsætte på,« siger Ulrich Stern, kommunikationschef for ”Tachographs, Telematics and Service”.

 

Continental betegner den kommende forandring som ”den største siden vi gik fra papir- til digital tachograf”.

 

 

 

 

Læst i alt:

2983 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger