21. september 2021 - 13:17

App linkNu på Google Play

Nye Borgerlige om p-konflikt: Der er brug for en force majeure-aftale

Nye Borgerlige om p-konflikt: Der er brug for en force majeure-aftale

21. september 2021 - 13:17

Jakob Bargmann

- Jeg har fået flere henvendelser den seneste tid - så derfor har jeg taget sagen op.  

 

Sådan siger Nye Borgerliges transportordfører, Mette Thiesen, som har henvendt sig til transportminister Benny Engelbrecht (S) om manglen på rastepladser til det daglige hvil og udsigten til en p-afgift eller alternativt en overskridelse af køre- og hviletiden.  

 

Samtidig spørger hun ministeren, om han mener, at regeringens ambitioner om et bedre arbejdsmiljø hænger sammen med, at mange chauffører dagligt oplever ikke at kunne holde deres lovpligtige hvil, ikke at kunne komme på toilettet og ikke kunne holde deres spisepauser, fordi der ikke er plads på rastepladserne? Og endelig om det er rimeligt, at lastbilchauffører, med udsigten til bøder og afgifter, skal have penge med på arbejde for at kunne passe deres erhverv?

- Jeg antager, at spørgeren mener, at lastbilchauffører skal betale parkeringsafgifter kontant til Færdselsstyrelsens parkeringskorps og derfor har behov for at medbringe kontanter på arbejde. Det er min forståelse, at parkeringsafgifter, som er udstedt af parkeringskorpset på de statslige rastepladser, blot skal betales inden for en given frist, lyder det i et skriftligt svar fra transportministeren til Mette Thiesen og Folketingets Transportudvalg.

 

At transportministeren gør det til et spørgsmål om kontanter eller ej og ikke læser mellem linjerne i spørgsmålet fra Mette Thiesen, falder ikke i god jord hos Nye Borgerliges ordfører på området.  

 

- Jeg synes ærlig talt, det er nogle flabede svar, jeg får. Grunden til, at jeg tager den her problematik op, er, at jeg får henvendelser fra frustrerede chauffører. Jeg har også henvendt mig til ITD for at spørge ind til, hvordan de oplever problematikken, og her oplever man, at der er et kæmpe problem på området, siger Mette Thiesen.

Nye Borgerlige er en del af infrastrukturaftalen frem mod 2035, der i sensommeren blev vedtaget af regeringen og et bredt flertal i Folketinget. Med aftalen er der, blandt mia. af kroner til ny asfalt og nye skinner, afsat 50 mio. kr. til udvidelsen af en række statslige rastepladser langs motorvejsnettet med henblik på at skabe flere p-pladser til de tunge køretøjer.

 

- Der er afsat penge til området. Spørgsmålet er, om det er nok. Og indtil pengene til udvidelser bliver udmøntet, er problematikken der stadig. Derfor er jeg nysgerrig på, om vi kan lave en form for midlertidig løsning. Det kan være noget force majeure lige nu, hvor man er mere lempelig, når der bliver udskrevet p-afgifter.

Kunne det fx være, at man ikke skriver chauffører, der parkerer bag en optegnet bås på en overfyldt statslig rasteplads?

 

- Jeg synes, vi skal prøve at høre aktørerne. Dem, der står med problemet hver dag, hvad der kan være en midlertidig løsning, og fortælle, at det vil vi gerne komme jer i møde på.

 

Selvom der med infrastrukturplanen ikke er afsat penge til flere toiletter, og selvom Nye Borgerlige er en del af aftalen, erkender Mette Thiesen, at der er et stort problem med chaufførernes adgang til toiletter i det daglige, som partiet ikke kan sidde overhørig.

 

- Det er et problem med de faciliteter, der er nu. Men igen skal vi have nogle møder omkring udmøntningen af den her plan, og så skal vi have en snak med ministeren om, at det er bydende nødvendigt, at der skal være forhold ude på rastepladserne, som sikrer, at chaufførerne kan komme på toilettet, siger Mette Thiesen.  

Læst i alt:

2597 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger