18. december 2020 - 01:42

App linkNu på Google Play

Nye data viser flere ledige logistiklokaler end forventet

Nye data viser flere ledige logistiklokaler end forventet

18. december 2020 - 01:42

 

 

Det offentlige register for erhvervslokaler er blevet forbedret, og andelen af udbudte logistik- og lagerlokaler er lidt højere end hidtil skønnet, oplyser erhvervsportalen Ejendomstorvet.dk. Udbuddet har dog ikke ændret sig meget gennem det coronaramte 2020 og ligger fortsat på et historisk lavt niveau.

 

Ved indgangen til 4. kvartal 2020 lå udbuddet af lagerlokaler, logistikejendomme og fabrikshaller på 2,7 procent eller nogenlunde samme niveau som de foregående fire kvartaler trods coronakrisen. Det fremgår af den kvartårlige Ejendomstorvet Markedsindeks-statistik over udbudte erhvervslokaler, udgivet i samarbejde mellem erhvervsportalen Ejendomstorvet.dk, Dansk Ejendomsmæglerforening og EjendomDanmark, som repræsenterer udlejere og administratorer af ejendomme.

 

Statistikken er for første gang baseret på mere detaljerede tal fra det offentlige Bygnings- og Boligregister (BBR), som Udviklings- og Forenklingsstyrelsen under Skatteministeriet har forbedret. Hidtil har BBR-data ikke skelnet mellem forskellige typer af erhvervslokaler, og derfor har Ejendomstorvet.dk brugt andre datakilder og estimater, som var mindre præcise.

- Vi er glade for, at BBR-dataene er blevet mere detaljerede. Det viser sig, at der er færre lager- og industrilokaler, end stort set alle havde skønnet ud fra de tidligere data. Med det aktuelle udbud af lokaler betyder det, at udbudsprocenten reelt ligger på 2,7 og ikke i underkanten af 2 procent, som hidtil var vurderingen. Dermed er niveauet forskudt opad, men ligger stadig på det laveste siden 2008 og kun på det halve af udbuddet i årene 2010-13, da finanskrisen gjorde mest ondt, siger analytiker Nicholas McFall fra Ejendomstorvet.dk.

 

Portalen er ejet af landets ejendomsmæglere ligesom ”søsterportalen” Boligsiden.dk. På landsplan er næsten 9.300 lokaler og erhvervsejendomme lige nu udbudt til leje eller salg via Ejendomstorvet.dk. Heraf er knap 1.400 lokaler til industri, lager, logistik eller værksteder.

- Vi har været i tæt dialog med Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, og det kvalitetsløft, som BBR har fået, styrker Ejendomstorvet.dk’s datamateriale. Det er til gavn for såvel hele ejendomsbranchen som banker og offentlige myndigheder, der bruger vores tal til at følge udviklingen på ejendomsmarkedet. Tidligere måtte vi støtte os til en række lokale opgørelser, stikprøver og estimater, fordi BBR ikke var tilstrækkeligt detaljeret, forklarer Troels Theill Eriksen, cheføkonom i Dansk Ejendomsmæglerforening.

 

Danmark har, ifølge de nye, forbedrede BBR-data, 69,1 million kvadratmeter lokaler til lager, logistik og produktion, og ved indgangen til 4. kvartal var knap 1,9 million kvadratmeter udbudt til leje eller til salg. På landsplan svarer det til en udbudsprocent på 2,7 – højest ligger Københavns omegn med 5,4 procent, mens der er mindst at vælge imellem i Nordjylland med 1,9 procent og især i Vestjylland med blot 1,6 procent.

Læst i alt:

423 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke