28. juli 2019 - 20:20

App linkNu på Google Play

Nye fragt-tal: Konjunktur-dyk rammer transportbranchen

28. juli 2019 - 20:20

Særligt Tyskland, Frankrig og Benelux-landede lider under den verdensomspændende konjunkturafkøling. Dette dokumenterer de aktuelle tal fra fragtbørsen Timocoms transportbarometer, et redskab IT-virksomheden bruger til kvartalsvist at dokumentere udviklingen inden for transportudbud- og efterspørgsel på Europas største fragtbørs.

 

Således faldt antallet af annoncerede fragttilbud på Timocoms fragtbørs fra starten af april til slutningen af juni med 20 procent i forhold til samme kvartal året før.

 

»Den amerikanske regerings protektionistiske erhvervspolitik hæmmer verdenshandlen, hvilket igen sænker eksportmængden. Eksportorienterede lande som Tyskland, Frankrig og Benelux lider især hårdt under denne udvikling,« siger Timocom Business Analyst David Moog.

 

Alt i alt blev der i andet kvartal annonceret i alt 21.817.710 transporttilbud via "Smart App Fragt", der lader virksomheder annoncere og afvikle deres transporttilbud via fragtbørsen. Året før lå dette tal på 27.565.605.

Tilbagegangen har især ramt transporten af industri- og produktionsmidler, bl.a. fra underleverandørindustrien, fortæller David Moog. Dramaet om Brexit bidrager bestemt heller ikke positivt til situationen.

 

»I første kvartal steg mængden af transportgods til Storbritannien betragteligt som følge af øgede lagerbeholdninger, men denne udvikling er nu forbi,« beretter David Moog.

 

I andet kvartal er antallet af eksporter fra Europa til Storbritannien således faldet med 56% i forhold til det foregående kvartal, melder Timocom.

 

Denne trend går dog ikke igen i Sydeuropa. Italien, Spanien, Portugal og Grækenland transporterede i perioden april til juni 21% flere varer til Europa end året før, hvilket må siges at udgøre en betragtelig stigning.

 

»Frugt- og grøntsæsonen er for øjeblikket på sit højeste i disse lande,« forklarer David Moog.

IT-virksomheden bruger transportbarometeret til hvert kvartal at registrere og analysere udviklingen inden for transportudbud- og efterspørgsel, som den tager sig ud på fragtbørsen i Timocoms Smart Logistics System. Med over 130.000 brugere og op til 750.000 internationale fragt- og kapacitetsudbud om dagen er fragtbørsen fra Timocom det største digitale system for godstransport i Europa.

Læst i alt:

1408 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger