3. juli 2017 - 01:47

App linkNu på Google Play

- Nye miljøkrav presser prisen op

3. juli 2017 - 01:47

Af Redaktionen |

Særligt i de større byer koster det kassen af leje en lastbil til studenterkørsel, og de kommende år vil det blive endnu dyrere.

 

Det forudser indehaver af Festlastbiler.dk Bengt Duus Svensson, som selv råder over 26 lastbiler til studenterkørsel.

 

Årsagen er Færdselsstyrelsens nye synsvejledning, der indeholder et krav om, at lastbiler, der kører eksamenskørsel, ikke længere kan have status af veteranlastbil og dermed skal have monteret et miljøfilter, før de må køre ind i miljøzonerne.

 

»Det er dyrt og kompliceret, fordi det er nogle gamle motorer. Det koster i omegnen af 40.000 kroner, og det er der mange, der ikke vil ofre på en gammel lastbil, som måske ikke er mere end 40-50.000 kroner værd,« Bengt Duus Svensson.

 

Dispensation i år

 

Faktisk blev reglerne indført i år, men Miljøstyrelsen gav dispensation for veteranlastbilerne til dette års studenterkørsler.

 

Dispensationen udløber d. 9. juli.

 

»Næste år klapper fælden, og så er vi ikke længere fredet i miljøzonerne. Det kommer til at betyde en voldsom mangel på studentervogne i byer som København, Aarhus og Odense. Når det sker, går markedskræfterne jo ind og regulerer priserne efter udbud og efterspørgsel. Jeg forudser, at det kan betyde priser på mellem 40.000 og 50.000 kroner for en tur,« siger Bengt Duus Svensson.

 

Han forventer, at han selv skal investere mellem 700.000 og 800.000 kroner i partikelfiltre til sine lastbiler.

 

Også krav om tachograf

 

Da det for to år siden blev vedtaget, at studenterbiler skulle udstyres med kontrolapparater, lød der også et ramaskrig blandt flere af ejerne af de gamle lastbiler. Her lød et af modargumenterne, at veteranlastbiler kun er en hobby, og at indtægterne fra den årlige uge med studenterkørsel udelukkende dækker drift og vedligehold af bilerne.

 

Ikke desto mindre står kravet om kontrolapparater ved magt, og fra næste år gælder det samme for partikelfiltre i miljøzoner.

Læst i alt:

1782 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

redaktionen@lastbilmagasinet.dk

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger