12. september 2019 - 14:09

App linkNu på Google Play

Nye regler for klip i kørekortet er trådt i kraft

Nye regler for klip i kørekortet er trådt i kraft

Foto: Ulrik Jantzen

12. september 2019 - 14:09

De nye regler om klip i kørekortet for brug af håndholdt mobiltelefon og andre kommunikationsapparater under kørsel er trådt i kraft den 10. september 2019. Det sker som led i en ændring af færdselsloven, som et enigt Folketing vedtog i slutningen af 2018.

 

I december 2018 lyste de grønne knapper i Folketingssalen markant op, da samtlige af Folketingets partier vedtog, at det – udover en bøde på 1.500 kroner – fremover kommer til at koste et klip i kørekortet, hvis man for eksempel taler i håndholdt mobiltelefon, skriver beskeder, bruger tablets, indstiller håndholdt gps eller på anden vis bruger håndholdte kommunikationsapparater under kørslen.

Reglernes ikrafttræden har afventet, at Rigspolitiet fik foretaget de nødvendige ændringer af politiets it-systemer, så de nye regler kan håndteres i praksis. Det er sket nu, og derfor træder lovændringen i kraft fra dags dato.

Forbuddet mod at bruge håndholdt mobiltelefon og andre kommunikationsapparater gælder for alle førere af køretøjer; herunder også cyklister og førere af motoriserede løbehjul.

 

»Selvom man ikke kan få et klip i kørekortet som cyklist eller fører af et motoriseret løbehjul, vil jeg gerne understrege, at cyklister og førere af motoriserede løbehjul heller ikke må tale i håndholdt mobiltelefon eller lignende under kørslen. Vi skal alle være opmærksomme, når vi bevæger os rundt i trafikken. Ligegyldigt hvordan vi gør det. Af samme årsag får man også en bøde på 1.000 kroner, hvis man som cyklist eller fører af motoriseret løbehjul taler i håndholdt mobiltelefon under kørslen,« forklarer transportminister Benny Engelbrecht (S).

Læst i alt:

1811 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger