2. december 2020 - 12:44

App linkNu på Google Play

Nye tal afslører: Mange varebiler kører rundt uden ansvarsforsikring

Nye tal afslører: Mange varebiler kører rundt uden ansvarsforsikring

2. december 2020 - 12:44

Ikke nok med, at der, ifølge en ny undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension, er en del erhvervschauffører, som kører for hurtigt og for uopmærksomt. Mange kører desværre også i biler, der ikke har den lovpligtige ansvarsforsikring. Det er ikke i orden, lyder det fra DFIM, der administrer loven om dagsgebyr for manglende ansvarsforsikring.


Friske tal fra DFIM – Dansk Forening for International Motorkøretøjsforsikring – viser, at der er 1.502 vare- og lastbiler, som pr. 30. november 2020 kører rundt i trafikken uden at være ansvarsforsikret. Det er 13 procent af samtlige 11.334 uforsikrede køretøjer svarende til knap hvert ottende køretøj. Antallet fordeler sig med 1.431 varebiler og 71 lastbiler.

- At der kører så mange vare- og lastbiler rundt, der ikke er ansvarsforsikrede, er ikke i orden. Ikke nok med, at det er ulovligt, det er heller ikke betryggende – hverken for ejeren eller brugeren af køretøjet, for samfundet eller for alle de kunder, der faktisk betaler for at være ansvarsforsikret, siger Maria Clausen, underdirektør og leder af DFIM i en kommentar til tallene.

 

- Der er en grund til, at netop denne forsikring er lovpligtig. Det skyldes, at de skader, man forvolder med ens køretøj på personer eller andres ting, kan løbe op i millioner af kroner, især hvis skadelidte får personskader, som medfører invaliditet og tab af erhvervsevne, siger Maria Clausen.

Bliver man stoppet af politiet med et uforsikret køretøj på offentlig vej, inddrager politiet nummerpladerne på stedet og udsteder en bøde på mindst 1.000 kr. Hertil kommer, at man bliver pålagt et dagsgebyr på 250 kr. for hver dag, ens køretøj enten ikke er afmeldt hos SKAT eller, at der er tegnet en ansvarsforsikring. Og så længe man skylder dagsgebyrer, kan man, ifølge loven, ikke købe en ansvarsforsikring på noget køretøj i noget forsikringsselskab

Læst i alt:

1163 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke