17. juni 2022 - 14:17

App linkNu på Google Play

Nyt grønt logistikcenter tages i brug i Eskilstuna

Nyt grønt logistikcenter tages i brug i Eskilstuna

Repræsentant fra ejerfamilien Mira Andersen åbnede sammen med den første kunde på logistikcentret, Magnus Forsling, head of raw material supply and logistics,Orkla Confectionery & Snacks Sweden, officielt logistikcentret ved at klippe den - selvfølgelig - grønne snor.

17. juni 2022 - 14:17

Der blev snakket bæredygtighed og fremtidens logistikløsninger torsdag, da Frode Laursen indviede første fase af sit nye logistikcenter på i alt op til 85.000 m2 i Eskilstuna.

 

I første omgang tages 40.000 m2 nu i brug. Logistikcentret er bygget efter Frode Laursens Green Warehouse-vision, der bl.a. betyder stort fokus på CO2-venligt byggemateriale, vand- og varmegenvinding og 100 % grøn strøm.

 

- Eskilstuna er vores mest bæredygtige logistikcenter til dato. Her tager vi al den erfaring, vi har fra vores tidligere lagerbyggerier, og kombinerer dem med den seneste teknologiske udvikling og et tæt samarbejde med nøje udvalgte leverandører, fortæller CEO i Frode Laursen, Thomas Corneliussen.

 

Den erfaring har bl.a. resulteret i at alle stålbjælker er lavet af genbrugsstål, der er brugt CO2- neutral isolering, ligesom der er etableret et såkaldt NOXOUT-tag, som optager de skadelige NOxpartikler. Endelig bliver regnvand genanvendt til vaskehal, rengøring og toiletter.

- På den måde har vores bæredygtighedsfokus både været i etableringen af logistikcentret og i den videre drift, fortæller Thomas Corneliussen.

 

Frode Laursen har i forvejen 650.000 m2 logistikcentre i Norden og Nordtyskland. I Sverige har Frode Laursen logistikcentre i både Åstorp og Gøteborg, men det er virksomhedens første logistikcenter i Mälardalen.

 

- Vi er rigtig glade for placeringen her Eskilstuna Logistikpark tæt på store retailers som COOP og Amazon. Det passer perfekt til en virksomhed som vores, der har FMCG som kerneområde, siger Thomas Corneliussen.

 

De første kunder er flyttet ind, og der er indtil videre skabt cirka 50 nye arbejdspladser på det nye logistikcenter med udsigt til flere den kommende tid.

Læst i alt:

528 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke