23. august 2011 - 09:30

App linkNu på Google Play

Nyt koncept til rensning af filtre

23. august 2011 - 09:30

Dieselkøretøjer, som kører med partikelfiltre, skal med mellemrum have filtrene renset for ophobet sod og aske. Renseintervallerne er meget forskellige for de enkelte køretøjer, afhængig af flere forhold, herunder de aktuelle driftsbetingelser.

 

 

Løstsiddende partikler i filtret kan umiddelbart fjernes med trykluft, medens det for at fjerne fastpressede sodpartikler er nødvendigt at opvarme filtret til en temperatur på ca. 600 grader. Denne opvarmnings- og afkølingsproces er meget tidskrævende, så en procestid på 12-20 timer og mere er ikke ualmindelig.

 

 

Mange værksteder er derfor ofte i den situation, at man har svært ved at servicere kunder med tilstoppede partikelfiltre på en rationel og hensigtsmæssig måde. Resultatet bliver, at alt for mange dårlig vedligeholdte og defekte filtre, som ikke lever op til den reduktion af partikler, som er formålet med filtrene, daglig er i drift på køretøjerne.

Firmaet Munch Miljø Teknik har derfor udviklet et nyt forbrændingsaggregat, hvor opvarmet luft blæses igennem filtrene efter en nyudviklet særlig programmeret forbrændingskurve. Den samlede procestid, opvarmning og afkøling kan derfor afvikles på under 3 timer, hvilket muliggør, at værkstederne nu kan rense køretøjernes partikelfiltre i forbindelse med almindelig service og reparationsopgaver på køretøjet.

 

 

Rensekonceptet består af tre procestrin:

 

 

1: Afblæsning af sod og slidpartikler i en filterrenser. Herved fjernes den primære mængde sod, hvorved energiindholdet reduceres, så den efterfølgende brænding ikke beskadiger filtret.

 

 

2: Brænding af fastpresset sod i forbrændingsaggregatet. Den varme procesluft som blæses igennem filtret bevirker, at soden gløder og bliver til aske.

 

 

3: Afblæsning af tørre løse sodrester og aske i filterrenseren. Herved fjernes de sidste partikelrester fra filtret.

Dinex A/S i Middelfart er eneforhandler af Munch Miljø Tekniks produkter til rensning af partikelfiltre. Dinex markedsfører produkterne under betegnelsen Diclean filterrensesystem for partikelfiltre.

Læst i alt:

275 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger