10. juli 2018 - 01:46

App linkNu på Google Play

Nyt lastbiltræf har bidt sig fast

10. juli 2018 - 01:46

Jakob Bargmann

Når der midt i august atter er lastbiltræf i forbindelse med Ulfborg Marked, er der tale om en tradition, som har bidt sig fast. Det er blot andet år, træffet bliver afholdt, men mindst 130 lastbiler vil være at finde på pladsen ved Ringvejen.

 

»Allerede i september sidste år var 90 pladser booket til i år. Der er både en del gengangere, men også nye med i år,« siger lastbilchauffør Michael Kjærulff, der sammen med sin søn Mikkel Kjærulff står bag træffet, der så dagens lys i forbindelse med Ulfborg Marked i 2017.

 

God respons fra lokalbefolkningen

 

Michael Kjærulff fortæller, at det er chauffører fra hele landet, der har valgt at bruge en weekend i den vestjyske by for at vise deres lastbil frem og for at mødes med ligesindede.

 

»Det begynder med, at vi kører konvoj igennem byen fredag eftermiddag. Så kører vi om på pladsen, hvor man bliver guidet ind, og hygger så hele weekenden,« siger Michael Kjærulff, der tilføjer, at der imellem alt hyggesnakken igen i år også vil være en mere faglig del, hvor gæsterne får mulighed for at blive klogere på højresving og blinde vinkler.

 

I det hele taget har såvel de deltagende chauffører som lokalbefolkningen taget godt imod det nye tiltag på markedet, der er kongeligt privilegeret og blev afholdt første gang i 1840.

 

»Vi får en positiv respons. De besøgende fortæller, at det er fantastisk at komme og se så flotte lastbiler, der samtidig bliver brugt som et arbejdsredskab,« siger Michael Kjærulff.

 

Sønnens fortjeneste

 

Trods sine bare 15 år har Mikkel Kjærulff en stor finger med i spillet, når der arrangeres lastbiltræf i Ulfborg.

 

»Størstedelen er hans fortjeneste. Han har Facebooksiden Lastbilfoto. Så han har kontakten med chauffører rundt i landet,« siger Michael Kjærulff.

 

Der er jo flere lastbiltræf rundt omkring i sommerhalvåret. Mærker I en konkurrence på området?

 

»Ja, der er for eksempel et træf i Sunds i den samme weekend. Men nej, vi har ikke mærket en konkurrence. Vi får ligeså mange deltagere som sidste år,« siger Michael Kjærulff.

 

Sidste år talte træffet i Ulfborg 125 lastbiler.

 

Michael Kjærulff understreger, at arrangementet bliver holdt på en god gammeldags måde med plads til hygge, gode historier og en kold øl, samt at der er plads til både gejlede og ikke-gejlede lastbiler.

I fremtiden kan gæsterne måske endda få endnu mere at kigge på, for det er stadig Michael og Mikkel Kjærulffs ambition at nå op på 170-180 deltagende lastbiler i Ulfborg

 

 

Der er Ulfborg Marked 2018 i dagene 16. – 19. august. Selve lastbiltræffet finder sted 17.-19. august.

Læst i alt:

1123 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger