15. december 2020 - 09:00

App linkNu på Google Play

Nyt transportcenter ved Kolding på vej

Nyt transportcenter ved Kolding på vej

15. december 2020 - 09:00

I 2021 begynder byggeriet af Hub 65, et nyt transport- og logistikcenter med mindre værelser, der skal ligge ved afkørsel 65, Kolding Syd på motorvej E45. Bag byggeriet står Stender Innovation, der netop har afsluttet handlen med Kolding Kommune, så firmaet kan bygge på de 295.000 m2, som grunden spreder sig over.

 

Hub65 kommer til at omfatte ca 160.000 m2 lager og -logistikbygninger, med dertilhørende servicefaciliteter, lastbilparkering, restauranter, tankstation, ladestandere til el-biler, vaskehaller m.v.

 

- Der er et stort behov for lagerplads helt tæt ved motorvejen. Her kan vi håndtere kundernes behov for logostik. Det kan være virksomheder med stort transportbehov, e-handel og andre. Derfor vil indretningen af de forskellige bygninger variere. Og efterhånden som reglerne for lastbilchaufførernes overnatning er ændret, kan vi også se et marked for nemt og billig overnatning lige ved motorvejen. Når vi bygger i den størrelse, er der desuden flere restauranter, der gerne vil ind og ligge i så stort et center, siger Carsten Stender, direktør i Stender.

Perfekt placering

Stender Innovation er projektudvikler og har projektet sammen med en dansk investor. Stender Innovation har de seneste år stået bag meget store transport- og logistikcentre i bl.a. Ishøj, Greve og Solrød. Men Hub65 omfatter også overnatning for lastbilchauffører og adskiller sig derfor fra de eksisterende.

 

- Efter grundige analyser af markedet, er det tydeligt, at der på denne del af motorvej E45 er en mangel, og Hub65 kan derfor løse et stort behov. Transport- og logistikcentret får en perfekt placering tæt ved to motorveje - og en mulig midtjysk motorvej vil også gå lige forbi, forklarer Carsten Stender.

 

Det er planen, at Hub 65 åbner 2022. Det samlede antal arbejdspladser afhænger af, hvilke varer bygningerne skal indeholde, men der er tale om 250 arbejdspladser og opefter. Hub65 bliver i øvrigt nabo til TV Syd.

Koldings største handel

Kolding Kommune har arbejdet med at gøre lokalplanen klar for området, så det store erhvervsområde kan indrettes. Kolding Kommune sælger 295.000 m2 jord til centret, og det er kommunens største handel i mange år.

 

- Det er ikke alene en positiv historie om vores største handel med erhvervsjord. Det styrker Koldings førende position inden for transport og logistikbranchen og skaber endnu flere arbejdspladser. De gode muligheder for lager og logistik vil samtidig bidrage til vækst blandt vores øvrige virksomheder. Det understreger endnu en gang fordelen ved den særlige beliggenhed, som Kolding har. Og jeg tror, at området omkring Hub65 kan gå hen og blive populært de kommende år, siger Jørn Pedersen, borgmester i Kolding Kommune.

Læst i alt:

1139 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke