27. november 2020 - 01:44

App linkNu på Google Play

Nyt vurderingssystem på vej for lastbilskader

Nyt vurderingssystem på vej for lastbilskader

27. november 2020 - 01:44

I mange år har bilbranchen haft adgang til Autotaks for person- og varebiler til at opgøre omfanget af bilskader. Nu er turen kommet til lastbilerne, idet Forsikring & Pension barsler med en opdatering af Stortaks. Det oplyser Bilbranchen, en medlemsforening i Dansk Industri.

 

Tidligere på året orienterede forsikringsselskabernes brancheorganisation, Forsikring & Pension, bilbranchen om kommende ændringer i skadesopgørelsessystemet Stortaks til lastbiler. Tanken er ifølge Forsikring & Pension, at IT-platformen skal opgraderes, og lastbilværksteder vil sandsynligvis skulle vende sig til et system, der i stor udstrækning vil ligne Autotaks for person- og varebiler.

 

I første omgang kigger Forsikring & Pension på, hvilket firma, der skal levere laktidsværket til det nye Stortaks. Og i øjeblikket er Forsikring & Pension i dialog med et spansk firma, der leverer et laktidsværk til store dele af verden.

Et nyt Stortaks-system for lastbilbranchen vil i praksis betyde, at forsikringsselskaber i højere grad vil kunne læne sig op ad lastbilproducenters angivelse af, hvor lang tid det tager at udbedre en given skade, frem for værkstedernes egen vurdering, når der skal gives og accepteres tilbud ved forsikringsskader.

Læst i alt:

792 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke