Økonomi

25. april 2017 - 02:55

App linkNu på Google Play

Vognmanden

DI: Af sted til banken

25. april 2017 - 02:55

Ifølge Nationalbankens udlånsundersøgelse har landets banker og realkreditinstitutter igen lempet kravene til virksomheder, der ønsker at låne penge i første kvartal af 2017. Det er fjerde kvartal i træk, melder di.dk.

Samtidig er udlånsrenten historisk lav. Et nyt lån på over 7,5 millioner kroner koster aktuelt en lånerente på godt én procent i Danmark.

 

Og det bør sende virksomhedsejere - og herunder vognmænd - i fuld fart til banken, melder vicedirektør i Kent Damsgaard, Dansk Industri (DI).

Aldrig været billigere

- Det har aldrig været og bliver måske aldrig billigere at låne, end det er nu. Samtidig er virksomhedernes behov for at investere stort med tanken på den teknologiske udvikling, der er i gang og på vej. Herfra skal der derfor lyde en kraftig opfordring: Invester, udtaler Kent Damsgaard.

 

DI’s vicedirektør peger på, at oplagte investeringsemner for mange virksomheder for eksempel er automatisering, robotteknologi og big data eller e-handel og webløsninger, der gør det endnu nemmere at komme i kontakt med kunderne.

Virksomheder: Lettere at låne

- Virksomhederne i Danmark har traditionelt været hurtige til at investere i og omstille sig til ny teknologi. Det er en af grundene til, at vi for eksempel stadig har så mange produktionsarbejdspladser i Danmark. Det er vigtigt, at alle virksomheder fortsætter den udvikling, så vi også kan konkurrere med udlandet i fremtiden, siger han.

 

I DI’s seneste medlemsundersøgelse svarer to ud af tre virksomheder, at det er nemmere at låne penge. Virksomhederne oplever også udgiften til lånet som fair.

Læst i alt:

6 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger