Økonomi

19. juni 2018 - 02:59

App linkNu på Google Play

Vognmanden

DTL: Styrelse skal tjekke PostNord

19. juni 2018 - 02:59

Underskuddet på godt 90 mio. kr. i PostNord Logistics A/S for regnskabsåret 2017 sender ”rystelser” langt ind i de private vognmænds rækker, melder DTL – Danske Vognmænd, der nu beder Konkurrencestyrelsen om at kigge ind i forholdene i selskabet.

DTL’s adm. direktør Erik Østergaard udtrykker således stor forundring over, at regnskabet fra PostNord Logistics viser et tab på hele 90,9 mio. kr. og en negativ egenkapital på 2 mio. kr.

 

Hørt om prisdumping

- Det her berører i høj grad konkurrencen i stykgodsmarkedet, der i forvejen er presset i bund. Vi har gentagne gange over de seneste år hørt om prisdumping fra PostNord Logistics side i markedet for godsdistribution (stykgods) i konkurrence med en række private aktører i Danmark, f.eks. Danske Fragtmænd, og det underbygges netop af det meget store underskud i 2017, udtaler DTL’s adm. direktør Erik Østergaard.

Han henviser til, at den nyligt udsendte konjunkturundersøgelse fra DTL viser, at resultatet pr. beskæftiget for netop delbranchen ”blandet palleteret stykgods inkl. Fragtmandslignende kørsel” ligger suverænt dårligst sammenlignet med andre delbrancher i transporterhvervet. Ovenikøbet er stykgodsdelen faldet væsentligt fra 2016 til 2017, så i forvejen er det et område, hvor det har været særdeles svært at tjene penge.

 

Holder PostNord i live

- Vi finder det stærkt betænkeligt, at PostNord Logistics, der nu har haft underskud i fire ud af seneste fem år, fortsat kan operere på markedet. Endnu mere betænkeligt bliver det, at PostNord AB, som ejer PostNord Logistics, og som via finansielle overførsler holder PostNord Logistics i live, for nyligt fik godkendt en anseelig statsstøtte til omstrukturering herunder afvikling af tjenestemandsansatte, tilføjer Erik Østergaard.

Vurdering

DTL beder derfor Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen om at foretage en ”vurdering af de konkurrenceretlige forhold omkring PostNord Logistics fortsatte ageren i markedet”.

Ønsket begrundes med vedvarende rygter om urealistiske tilbud og prisdumping samt dokumenterede løbende, store underskud, samtidig med at moderselskabet, der modtager statsstøtte, med fortsatte kapitaltilskud sikrer virksomhedens fortsatte drift.

Læst i alt:

23 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger