Økonomi

25. oktober 2019 - 02:30

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Frigør friværdien

Frigør friværdien

Nordfyns Finans A/S deltog som udstiller på Transport Øst 2019 i Greve. Her ses kundechef Claus Krog Nielsen, til venstre, og kundechef Bo Aagaard.

25. oktober 2019 - 02:30

- Ofte hører vi fra vores kunder, at der er perioder, hvor likviditeten er stram – blandt andet som følge af øget aktivitetsniveau, lange kredittider til debitorer, lavsæson og lignende. Samtidig har mange virksomheder en vognpark eller andet materiel, som er fri- og ubehæftet, hvor udstyret er blevet anskaffet via træk på driftskreditten, eller hvor leasingkontrakten eller lånet er udløbet, og udstyret efterfølgende er blevet frikøbt af virksomheden, forklarer kundechef Claus Krog Nielsen, Nordfyns Finans A/S, til Vognmandens Fagblad.

Skjult friværdi

Kundechef Claus Krog Nielsen forklarer videre:

 

- I ovennævnte tilfælde har eksempelvis vognmanden ofte en betydelig skjult (fri)værdi i vognparken. Men fordi man ikke umiddelbart kan aktivere denne værdi, eller få den synliggjort i sit årsregnskab, så kan likviditeten være stram, og man kan ikke fremvise et retvisende billede af virksomhedens reelle styrke.

 

Nordfyns Finans tilbyder i den situation at købe lastbiler og andet transportmateriel – i en

manøvre der i finansfagsproget kaldes Sale & Lease Back.

Vognmanden sælger således sit aktiv til Nordfyns Finans, men vognmanden beholder brugsretten over udstyret og lejer/leaser det tilbage over en nærmere aftalt periode med udgangspunkt i blandt andet alder, timer og stand.

Læst i alt:

905 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger