Økonomi

16. februar 2018 - 02:45

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Masser af vejgods på vej

16. februar 2018 - 02:45

Den økonomiske vækst har indfundet sig i alle EU-lande – for første gang i ti år. DI forventer, at væksten fortsætter i 2018, oplyser DI Business.

Dermed ser de danske vognmænd over en bred vejbane fortsat frem til masser af vejgods.

 

- Europæisk økonomi voksede sidste år i det hurtigste tempo siden 2007, og for første gang i ti år oplevede samtlige lande i EU fremgang. Der har nu været konstant fremgang siden første kvartal 2013. Opsvinget kører på sit femte år, og det har løftet beskæftigelsen til nye højder og fået mere end otte en halv mio. europæere ud af ledighed, siger chefanalytiker Allan Sørensen, Dansk Industri.

Tysk lokomotiv

Allan Sørensen fortsætter:

 

- Tyskland er lokomotivet, der trækker europæisk økonomi frem. Men opsvinget er nået til alle lande i Europa. Væksten er højest i Østeuropa, men også de tidligere hårdt plagede sydeuropæiske lande oplever fremgang – ikke mindst Spanien og Portugal. Storbritannien, Grækenland og Italien sidder bagerst i det europæiske væksttog.

 

Chefanalytiker Allan Sørensen tilføjer, at absolut intet tyder på, at det europæiske opsving er ved at køre fast.

 

- De økonomiske tillidsindikatorer ligger på et utrolig højt niveau. Derfor forventer vi, at fremgangen vil fortsætte i 2018.

EU-prognose

EU-kommissionen udsendte i sidste uge en prognose, der viser, at det europæiske opsving fortsætter i de kommende år med en vækst i EU på 2,3 pct. i 2018 og 2,0 pct. i 2019.

 

- Vi er rigtig glade for udsigten til, at det europæiske opsving fortsætter i de kommende år. Markederne i Europa er afgørende for dansk eksport. Sidste år satte vores eksport EU-rekord, og med fortsat fremgang i europæisk økonomi kan vi forhåbentlig hente endnu flere ordrer i 2018, slutter chefanalytiker Allan Sørensen, Dansk Industri.

 

Danske virksomheder eksporterede varer og tjenester for næsten 640 mia. kr. til markederne i EU i 2017.

Læst i alt:

17 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger