Økonomi

15. marts 2019 - 02:37

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Nordjysk opbygger fordobler aktiviteter

15. marts 2019 - 02:37

Den nordjyske tankvognsspecialist HMK Bilcon 2017 A/S har i 2018 næsten fordoblet aktiviteterne i forhold til 2017 - og har på baggrund af de gode resultater opnået en AAA kreditrating.

 

En fordobling af aktivitetsniveauet i 2018 i forhold til 2017 er årsag til, at tankvognsproducenten nu for andet år i træk leverer et tilfredsstillende årsregnskab. Aalborgensiske HMK Bilcons vækst skyldes blandt andet en stor ordre fra en dansk kunde.

 

Stor fremgang i underliggende drift

Trods en stor vækst er resultatet på godt 4 mio. kr. næsten identisk med resultatet for 2017. Administrerende direktør Peter Jensby forklarer, at 2018-resultatet indeholder en markant fremgang i den underliggende drift.

 

En fremgang, som bl.a. har betydet, at antallet af ansatte er steget fra 56 til 86, heraf 10 lærlinge. Hertil kommer en oprustning i form af effektiviserende investeringer i produktion og arbejdsmiljø, som i 2018 desuden har resulteret i en grøn smiley fra Arbejdstilsynet.

- Ud over omfattende investeringer i bygninger, maskiner, IT-systemer, sikkerhed, uddannelse og sundhed har vi investeret i en række energioptimeringer, så energiforbruget fremadrettet vil blive reduceret med cirka 30 procent i hele virksomheden. Ud over det miljømæssige aspekt vil det naturligvis også have en økonomisk positiv effekt fremover, fortæller administrerende direktør Peter Jensby.

 

Benhårdt arbejde bærer frugt

Ifølge den administrerende direktør er årsresultatet og den store fremgang et resultat af benhårdt arbejde fra samtlige ansatte.

 

- Vi har arbejdet intenst på at effektivisere vores produktion og forbedre vores produkter. Det har indebåret standardisering af produkter, udvikling af nye produkter samt relancering og salg af forbedrede produkter. Og det er langsigtede strategiske tiltag, som skal være medvirkende til fortsat fremgang.

 

Peter Jensby tilføjer, at de første ordrer på de relancerede produkter er indgået i 2018 og leveres i 2019.

Om HMK Bilcon 2017 A/S

HMK Bilcon blev grundlagt i 1895 og er specialiseret i fremstilling af tankvognsløsninger til transport af olie og benzin, tankbiler og tankcontainere til forsvaret, tankbiler til transport af korn- og foderstoffer samt mobile trailerløsninger til sundhedssektoren og events.

Læst i alt:

35 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger