Økonomi

15. maj 2018 - 02:00

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Ny bro koster vognmand over 400.000 kr. årligt

15. maj 2018 - 02:00

Den nye Kronprinsesse Marys Bro, der efter planen åbner i slutningen af næste år – som ny bro side om side med Kronprins Frederiks Bro ved Frederikssund, bliver en meget dyr ’fornøjelse’ for vognmand Erling Kristensen, Stenager Transport ved Skibby – få kilometer fra den nye sydligere bro over Roskilde Fjord.

Det skyldes, at det netop er offentliggjort, at en enkeltbillet for lastbil kommer til at koste 41 kroner over den nye bro.

 

Over broen mere end 5000 gange

- Jeg har lige fået min kontordame til at lave en opgørelse over, hvor mange gange vi sidste år kørte over Kronprins Frederiks Bro. Det gjorde vi over 5000 gange, så skal vi fortsætte med det, så koster det – med returkørsel - over 400.000 kr. årligt, og hvor skal jeg finde de penge? Det siger sig selv, at vi kommer til at ændre i vores forretning. Enten skal vi flytte bilerne, ændre i transporten – eller lukke forretningen, forklarer Erling Kristensen til Vognmandens Fagblad.

Kontraktkørsel

Stenager Transport kører en del kontraktkørsel, og nogle af disse kontrakter løber tre år endnu.

 

- Så de opgaver får vi ikke en bøjet femøre mere for. Vi er nødt til at tænke anderledes, tilføjer vognmand Erling Kristensen, der har været selvstændig i 35 år, her af de ti som vognmand.

Den seks lastbiler store Stenager Transport kører blandt andet med kompost og korn.

 

Lad Storebælt betale

Erling Kristensen mener, at det store overskud på Storebæltsforbindelsen bør betale anlægsinvesteringen og vedligeholdelsen af den kommende nye bro over Roskilde Fjord – og gerne med tilskud fra brugerbetaling fra udenlandske lastbiler.

 

- Vi ligger uheldigvis på den ’forkerte side’ af Roskilde Fjord. Næsten alle vognmænd skal jo ind mod København, men det er urimeligt, at vi rammes på denne måde, tilføjer vognmand Erling Kristensen.

Læst i alt:

28 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger