Økonomi

19. juli 2019 - 02:35

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Omsætningen bygges op

Omsætningen bygges op

Bo Sandberg, cheføkonom i Dansk Byggeri.

19. juli 2019 - 02:35

Ifølge Danmarks Statistik er erhvervslivets omsætning vokset 3,5 procent på hjemmemarkedet i årets første fem måneder. Bygge- og anlægsbranchen er højdespringer med en vækst i omsætningen på over 10 procent.

 

- I øjeblikket flyver opsvinget på flere motorer. I årets første fem måneder er eksporten steget med 8,4 procent, og nu ser vi så, at det samlede erhvervslivs omsætning på hjemmemarkedet også er steget pænt, siger Bo Sandberg, cheføkonom i Dansk Byggeri.

 

Dansk Byggeri har på baggrund af Danmarks Statistiks tal beregnet, at det blandt de større brancher især er bygge og anlæg med et plus på 10,2 procent og finanssektoren med et plus på 10 procent, der har oplevet markant fremgang i omsætningen herhjemme siden januar. Opgjort i kroner og ører omsatte byggeriet for 10,3 mia. kr. mere på hjemmemarkedet i januar-maj i år end i den tilsvarende periode sidste år.

Udsigt til lavere vækst

- Den fortsatte fremgang i omsætningen på foreløbig godt 10 procent i år, er overraskende kraftig. Men tallene bekræfter, at bygge- og anlægsbranchen befinder sig på toppen af det aktuelle opsving, siger Bo Sandberg.

 

Dansk Byggeri forventer dog fortsat nogle mere moderate vækstrater i bygge og anlæg i andet halvår, og at den første spæde tilbagegang melder sig i løbet af 2020. Det følger blandt andet af faldende aktivitet i andre dele af byggeriet som arkitekter, rådgivere og ingeniører.

 

- En joker, der kan trække i modsat retning, er, at et rekordstort antal boligejere har lagt deres lån om i foråret i kølvandet på den rekordlave rente. Det kan kaste nye boligrenoveringer af sig i den kommende tid, siger cheføkonom Bo Sandberg, Dansk Byggeri.

Læst i alt:

29 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger