Økonomi

22. december 2017 - 02:57

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Omsætningen kører op

22. december 2017 - 02:57

Transport- og logistikbranchen øger i årets tredje kvartal omsætningen med 1,6 procent i forhold til kvartalet før. Væksten i 3. kvartal kommer efter en kortere periode, hvor omsætningen faldt. Sammenlignet med de seneste otte år er omsætningen på et meget højt niveau, viser tal fra Danmarks Statistik og brancheorganisationen ATL.

 

Jævnt stigende siden 2010

- Der kan være mange forklaringer på, at omsætningen svinger fra kvartal til kvartal. Jeg hæfter mig mest ved, at omsætningen har været jævnt stigende siden 2010. Vi har nået et punkt nu, hvor de fleste virksomheder har travlt, siger Lars William Wesch, direktør i ATL, Arbejdsgiverforeningen for Transport og Logistik.

 

Det seneste kvartal byder på fremgang i alle underbrancher - både på hjemmemarkedet og i salget til udlandet.

Beskeden vækst

Beskeden vækst

De to største underbrancher ”fragtvognmænd og rørtransport” og ”hjælpevirksomheder til transport” har kun en beskeden vækst i 3. kvartal. Men i de resterende to underbrancher ”renovation og genbrug” og ”post og kurertjeneste” når væksten op over seks procent. Derfor steg det samlede indenlandske salg for transport- og logistikvirksomhederne med over 2 procent.

 

Største udfordring

- Den kraftige vækst i privatforbruget og inden for store dele af byggeriet og industrien fører til nye opgaver for virksomhederne i transportbranchen. Den største udfordring lige nu er at følge med. Det skyldes ikke mindst, at virksomhederne har store udfordringer med at finde de medarbejdere, som de har brug for, tilføjer Lars William Wesch.

Transport- og logistikvirksomhedernes salg til udlandet gik også frem i 3. kvartal sammenlignet med 2. kvartal. Men det foregik i et lavere tempo. Der blev kun eksporteret 0,7 procent mere i 3. kvartal.

Læst i alt:

17 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger