Økonomi

12. januar 2018 - 02:20

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Rekord bag travl containerkørsel

12. januar 2018 - 02:20

 

Der er ikke noget at sige til, at containervognmænd og speditører har travlt med kørslen til og fra Danmarks største containerhavn, Aarhus.

Sidste år blev det største antal containere, der nogensinde er omsat i en dansk havn, således løftet over kajen på Aarhus Havn.

Lige før årsskiftet slog havnen således sin egen rekord, da container nummer 511.424 blev løftet fra skib til land på containerterminalen. Den hidtidige rekord fra 2007 lød på 503.652 containerenheder (TEU).

Milepæl

Havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen har set frem til at slå rekorden, uden at han dog havde forventet, det blev skete lige før nytår. Han kalder det en vigtig milepæl, at havnen nu har bygget oven på sin egen rekord, der blev opnået i 2007, lige før finanskrisen. Efterfølgende dykkede den internationale handel markant.

 

- Vi havde forventet vækst i 2017, men jeg vil gerne indrømme, at vi ikke helt havde ventet så markante stigninger, som vi har set i de fleste af månederne. Lige nu ser det ud til, at vi lander på den pæne side af en tocifret vækst, og det har bidraget til, at vi har passeret den tidligere rekord, fortæller Jakob Flyvbjerg Christensen.

God debut

Havnedirektøren glæder sig over, at rekorden desuden afspejler, at det har været et godt år for både APM Terminals og den nye containeroperatør, ALC, der havde debut på Aarhus Havns containerterminal i 2017.

 

- Men det handler naturligvis også om, at Aarhus Havn er begunstiget med et særdeles godt miks af kunder lige fra rederier til transportkøbere, der aktuelt har forretningsmæssig succes. Det smitter uundgåeligt af på vores forretning og er med til at skabe vores fremgang, tilføjer Jakob Flyvbjerg Christensen.

Læst i alt:

9 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger