Økonomi

20. november 2018 - 02:30

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Spar Nord vokser i fladt marked

20. november 2018 - 02:30

Omsætningen i leasingbranchen er de seneste fem år ’galoperet’ afsted og nåede i 2016 og 2017 over 45 milliarder kroner i årligt nysalg. Men nu er udviklingen i branchen stagneret, da nysalget i de første tre kvartaler af 2018 ligger på samme niveau som i 2017.

Det viser en ny opgørelse fra Spar Nord Leasing på baggrund af de seneste tal fra interesseorganisationen Finans og Leasing.

 

Trodser udviklingen

Selv om udviklingen på leasingmarkedet generelt har stabiliseret sig, fortsætter Spar Nord Leasing med at skabe fremgang. Selskabets vækst i nysalg lå i 2017 på over 20 procent, og den nærmer sig nu 30 procent efter de tre første kvartaler af 2018.

Ifølge Jens Peter Madsen, direktør i Spar Nord Leasing, skyldes fremgangen korte beslutningsveje og tætte kunderelationer.

- Det er vigtigt for os at have nogle branchekendte kundechefer, som kender de overordnede typer af materiel og dermed kan tilbyde kunderne en god dialog med kvalificeret sparring og forståelse af deres forretning. Det er den bedste baggrund for at kunne finde frem til den rigtige finansieringsløsning for den enkelte virksomhed. Derudover er det vigtigt, at vi har nogle korte beslutningsveje, så kunderne kan få et klart svar med det samme – og ikke mindst at de oplever en god service i hele leasingkontraktens løbetid.

Udvikling stagnerer

Ifølge Jens Peter Madsen skyldes den stagnerende udvikling generelt et efterslæb fra finanskrisen, som efterhånden er blevet indhentet.

 

- Efter Finanskrisen var der et efterslæb på investeringsområdet i virksomhederne – og dermed også et opsparet behov for leasing – som skulle indhentes. Det tyder den bratte stigning i omsætningen fra 2014 til 2016 på. Aktuelt er der, som bekendt, ikke den helt store vækst i samfundet og dermed heller ikke den helt store investeringslyst i virksomhederne. Det vidner pengeinstitutternes stagnerende udlån også om. Men vi skal samtidig huske, at nysalget på leasingområdet i dag er langt højere end før finanskrisen – så selv om det generelt ikke er vokset det seneste år, ligger det stadig på et meget højt niveau.

Holdningsskifte

Det er især transport-, entreprenør-, landbrugs- og industriudstyr, som Spar Nord Leasing tilbyder finansiering til. Jens Peter Madsen vurderer, at leasingselskabets fremgang på disse områder skyldes et holdningsskifte hos virksomhederne.

 

- Generelt tror jeg, der i virksomhederne er en tendens til, at man ikke nødvendigvis behøver at eje driftsmidlerne. Men for bare 10 år siden herskede der i højere grad en opfattelse af, at leasing kun var for dem, som ikke havde råd til selv at købe.

- Netop den fleksible tilgang til finansiering harmonerer fint med den måde, som mange i dag ønsker at drive virksomhed på. Det gælder om hele tiden at være bevægelig og klar til at imødekomme nye muligheder og udfordringer – og det er alt andet lige nemmere, hvis du økonomisk set ikke er bundet på hænder og fødder.

Om Spar Nord

Med omkring 400.000 kunder, 1.500 medarbejdere og 49 filialer blandt Danmarks største banker. Resultat efter skat på 989 millioner kr. i 2017. Cirka 107.000 aktionærer.

Læst i alt:

14 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger