Økonomi

18. maj 2018 - 02:35

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Tysk kilometerafgift stiger måske kraftigt

18. maj 2018 - 02:35

Danske vognmænd og speditører ser måske frem til en kraftig stigning på afgiften for kørsel på den tyske autobahn – mauten.

Verkehrsrundschau.de oplyser – ifølge Transport Tidende – at CSU’s forbundstrafikminister Andreas Scheuer har fået et ’go’ fra regeringskollegerne til at fremsætte lovforslaget, der betyder, at mauttaksterne kan sige med helt op til 60 procent i forhold til de nuværende takster.

 

Fra 1. januar 2019

Stigningen tænkes iværksat fra 1. januar næste år.

Samtidig skal takstsystemet ændres, så ”tunge lastvogne betaler en højere takst, der svarer til deres forholdsvis højere belastning af vejnettet.” Begrundelsen er, at afgiften på lastvogne også skal dække de samfundsmæssige omkostninger ved de tunge bilers støj.

 

I alt ventes den foreslåede mautforhøjelse at øge forbundsrepublikkens maut-indtægter med cirka én milliard euro. Da vejafgiften aktuelt indbringer Tyskland cirka 4,7 milliarder euro, svarer stigningen til en ekstra indtægt på mere end 20 procent.

Læst i alt:

19 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger