15. marts 2019 - 11:41

App linkNu på Google Play

- Lav københavnsk ”by” for vognmænd

15. marts 2019 - 11:41

»Det er umuligt at finde et lastbilvenligt område i København og omegn. I overført betydning bliver vi mødt med skilte med påskriften: Ingen adgang for transportvirksomheder. Hverken nyetablerede eller virksomheder med mange år på bagen er velkomne.«

 

Sådan sagde oldermand Jørgen K. Jensen på generalforsamlingen i Kjøbenhavns Vognmandslaug torsdag, og derpå foreslog han at skabe en helt ny københavnsk by for vognmandsvirksomheder.

 

Han ser en oplagt mulighed i det planlagte industriområde på en af de kommende kunstige øer ud for Avedøreværket.

 

»Hvis vi samler vognmandsvirksomhederne ét forholdsvis centralt sted, undgår vi, at lastbilerne dagligt skal køre mange overflødige kilometer for at komme til og fra arbejde. Oplagte gevinster er forbedringer af økonomi, trafiksikkerhed og miljø. Vognmandslauget vil forelægge den gode og oplagte ide for de byggeansvarlige med håb om en positiv tilbagemelding,« sagde oldermanden.

 

Unge tabt i valgkampen

 

De meget stærke løfter og opfordringer om at få flere unge til at tage en erhvervsuddannelse fik noget af en udfordring, da valgkampen startede med forslag om en tidligere pensionsalder for nedslidte faglærte og ufaglærte, mener oldermanden.

 

»De nye pensionssignaler er i realiteten en opfordring til de unge om at holde sig langt væk fra faglige uddannelser, hvor de risikerer at blive fysisk nedslidte før pensionsalderen. Også selv om den skulle komme et par år tidligere,« sagde han.

 

»Ingen normalt begavet ung vil satse på en uddannelse med en stor risiko for en så barsk nedslidning, som der nævnes i de politiske valgoplæg og af formanden for 3F. For unge er der tale om et rent skrækscenarie. Og det kommer med garanti til at koste på kontoen over unge, som vil arbejde i transporterhvervet. Men som den gamle, socialdemokratiske statsminister Jens Otto Kragh sagde: Man har et standpunkt, til man tager et nyt. Oversat til nydansk. Hvad kan politisk betale sig i en valgkamp?«

 

Forholder os til realiteterne

 

 

Endelig vendte oldermanden igen Laugets ønske om en fusion med Nordre Birk Vognmandsforening.

 

»Når Nordre Birks Vognmandsforening har så stærke fusionstanker, burde et tættere samarbejde med Lauget ikke være umuligt. Begge vores medlemmer opererer i praksis i samme baghave eller rettere sagt i samme geografiske område,« sagde Jørgen K. Jensen.

 

Han undrede sig over, at Nordre Birk i efteråret 2018 forsøgte at skabe en storfusion med de fem andre vognmandsforeninger i DTL Region Øst. Det blev til et nej med den begrundelse, at tiden ikke var moden.

 

»Selv om Vognmandslauget flere gange har fået et nej fra Nordre Birk til vores fusionstanker, vil vi gerne forholde os til realiteterne. Med det tætte og gode naboskab, vi har, skylder vi vores medlemmer at gøre et nyt forsøg til fælles glæde. Både med økonomiske, faglige og politiske fordele, - Lauget håber på et udspil.«

Læst i alt:

915 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger