7. oktober 2021 - 08:50

App linkNu på Google Play

Omfattende kontrol på Ustrup og Ejer Baunehøj

Omfattende kontrol på Ustrup og Ejer Baunehøj

Arkivfoto

7. oktober 2021 - 08:50

Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd gennemførte i sidste uge sammen med en række samarbejdspartnere og myndigheder større multikontroller af primært lastbiler og varevogne.

 

Tirsdag 28. september og onsdag 29. september var der stor aktivitet af store køretøjer på rastepladserne Ustrup V og Ejer Baunehøj, hvor multikontrollerne blev gennemført. Nogle køretøjer kunne klare sig med et kort besøg, inden de fik lov at køre videre, andre måtte blive lidt længere for at gå igennem en længere kontrol og enkelte fik slet ikke lov til at køre videre, men endte deres kontrol med en hjullås på køretøjet.

 

Ud over Politiet deltog Fødevarestyrelsen, Veterinærrejseholdet, Færdselsstyrelsen, Toldstyrelsen, Arbejdstilsynet, Forsvaret (kontrol af militære køretøjer), Miljøstyrelsen (kontrol af miljøfarligt affald) og Beredskabsstyrelse over de to dage, som multikontrollerne varede.

 

Politiets kontroller førte over de to dage til 97 sigtelser, der bl.a. omhandlede 30 sigtelser for fejl og mangler ved køretøjet, 7 sigtelser vedr. manglende betaling af vejbenyttelsesafgift, 7 sigtelser for manglende godstilladelse og 23 sigtelser for dyretransport i strid med reglerne.

Eksempler fra kontrollerne

Tirsdag den 28. september blev en ukrainsk statsborger, der kørte for en polsk virksomhed kontrolleret. Førerattesten, som chaufføren kørte på, var udstedt til en anden virksomhed end den, som havde tilladelsen og var bruger af lastbilen. Det er ikke lovligt. I denne sag var der heller ikke betalt vejbenyttelsesafgift. Bøden blev samlet 37.500 kr. og lastbilen måtte blive holdende med hjullås til dagen efter, hvor der blev stillet nødvendig sikkerhed for beløbet.

 

Tirsdag den 28. september blev en dansk lastbil taget til kontrol på rastepladsen ved Ustrup V. Ved kontrollen virkede lastbilens kontrolapparat ikke efter hensigten, da den ikke kunne udskrive eller spytte kontrolkortet ud igen. Ved nærmere undersøgelse viste det sig, at sikkerhedsplomberingen på kontrolapparatet var brudt.

Der blev herefter taget kontakt til det værksted, som havde foretaget reparation af kontrolapparatet, og det viste sig, at værkstedet ikke havde den nødvendige autorisation til at udføre denne type reparation.

Værkstedet blev sigtet for at have foretaget en reparation uden autorisation, og der vil senere blevet taget stilling til, hvad sanktionen skal være over for værkstedet.

 

ATK-kontrol

Samtidig med multikontrollen ved Ejer Baunehøj blev der også foretaget hastighedsmåling lige omkring afkørslen til multikontrollen. Hastigheden var her sat ned til 50 km/t. I alt blev der skrevet 416 sager, heraf står 67 til et klip i kørekortet og 10 til frakendelse af deres kørekort.  

Læst i alt:

1399 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger