8. oktober 2020 - 01:43

App linkNu på Google Play

Opfordring: Giv plads til hinanden på Ny Lillebæltsbro

Opfordring: Giv plads til hinanden på Ny Lillebæltsbro

8. oktober 2020 - 01:43

Vejdirektoratet renoverer i denne tid dele af den Ny Lillebæltsbros stålkonstruktioner. Renoveringen sker i år i vestgående retning fra Fyn mod Jylland og udføres i deletaper på hængebroens sidefag. Deletaperne er på cirka 150 meter ad gangen.

 

I forbindelse med renoveringsarbejdet kan den tunge vognbane i retning mod Jylland blive inddraget fra kl. 9 på hverdage og frem til kl. 6.30 den efterfølgende hverdag samt lørdage og søndage. Ledelys bliver opstillet sammen med trafikafmærkning, når den tunge vognbane inddrages.

 

Når vognbanerne reduceres fra tre til to spor, skal trafikanterne blive bedre til at køre efter forholdene og give hinanden plads til vognbaneskift. De opstillede ledelys er flere gange blevet påkørt, fordi der ikke gives plads til indfletning fra 1. vognbane til 2. vognbane. Vejdirektoratet laver derfor tiltag, der skal hjælpe trafikanterne med at tage hensyn og give plads til vognbaneskift.

»Vi oplever desværre, at trafikanterne ikke er gode nok til at give hinanden plads til at skifte vognbane, når broens tre spor snævres ind til to spor. Ledelys på strækningen er blevet påkørt, når trafikanter ikke har kunnet komme ind i den anden vognbane. Med forskellige tiltag vil vi nu gøre trafikanterne opmærksomme på, at der bliver et spor mindre på broen ved arbejdsstedet, og at man skal give plads til de andre trafikanter,« siger Peter Holt, fagprojektleder i Vejdirektoratet.

 

Som et opmærksomhedsskabende tiltag bliver der opstillet ekstra kantafmærkninger med ledelys i nødsporet før begrænsningslinjen. Begrænsningslinjen er den række spærreflader, der markerer, at vognbanerne reduceres fra tre til to baner.

 

Derudover sættes undertavler med teksten ’Giv plads’ op under alle tavler, der viser, at tre spor bliver til to spor.

»Med disse tiltag håber vi, at trafikanterne vil køre efter forholdene og huske at tage hensyn til hinanden. Herfra skal lyde en kraftig opfordring om at give plads til vognbaneskift på broen,« siger Peter Holt.

 

Politiet vil desuden have fokus på trafikafviklingen på broen.

 

Der er hastighedsnedsættelse til 80 km/t i vestgående retning, mens arbejdet pågår.

 

Renoveringsarbejdet udføres indtil medio november 2020 og genoptages i den modsatte retning fra maj til og med september 2021.

 

Læst i alt:

770 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger