21. december 2021 - 09:23

App linkNu på Google Play

Opfordring til virksomhederne: Se en ekstra gang på vinterberedskabet

Opfordring til virksomhederne: Se en ekstra gang på vinterberedskabet

21. december 2021 - 09:23

Sneglatte veje og manglende snerydning på terminaler og andre steder, hvor der skal læsses og losses, kan skabe farlige situationer i trafikken og problemer for godstransporten. Derfor opfordrer ITD til, at alle aktører ser en ekstra gang på vinterberedskabet, inden sneen rammer.

- Vinteren har ikke for alvor vist tænder endnu, men vi ved, at sneen kommer. Og når det sker, er det afgørende, at beredskabet er effektivt og hurtigt ude. For hver time tæller, hvis trafikken lammes af sne. Og det går både ud over vognmænd og de virksomheder, der ikke kan få leveret deres varer, hvis der ikke ryddes sne og saltes i tide, udtaler Henriette Kjær, politisk chef i ITD.

- Selvom der generelt er et effektivt vinterberedskab i Danmark, så var der store udfordringer, da sneen ramte landet i februar i år. Derfor opfordrer ITD til, at også godsterminaler og virksomheder, der skal modtage varer, ser en ekstra gang på vinterberedskabet.

 

- Vi så sidste vinter, at mange af vores vognmænd havde problemer med at komme frem på grund af mangelfuld snerydning. Det var særligt på de mindre kommuneveje, men også hos virksomheder, som ikke havde saltet og ryddet sne i tide. Så vi opfordrer i år til, at man forbereder sig på vintervejret og opruster de steder, hvor der var problemer sidste gang, siger Henriette Kjær.

 

Det er Vejdirektoratet, der har ansvaret for bekæmpelse af glat føre på statsvejnettet, mens kommunerne varetager snerydningen på de kommunale veje.

Læst i alt:

790 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger