10. februar 2017 - 02:50

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Opklaring over Samsø

10. februar 2017 - 02:50

Efter at TI Vognmandens Fagblad i slutningen af november omtalte sagen, hvor en del speditører, vognmænd og deres chauffører benyttede Samsø som en genvej til billigere transitkørsel mellem Jylland og Sjælland – som følge af regeringens tilskud til billigere færgebilletter, er antallet af disse transitture nu faldet markant.

 

Tager ansvar

- Vi ser næsten ikke de tomme transitbiler mere. Jeg håber, at budskabet er forstået, og jeg opfatter det, som om de store nu tager et medansvar.

 

Sådan lyder det til TI Vognmandens Fagblad fra vognmand Søren Peter Kjeldahl, Brdr. Kjeldahl, Samsøs største private arbejdsgiver - mens han bl.a. nævner DSV og "andre store" i samme sætning.

Tilskud på 109 mio kr.

Sidste efterår oplevede øens to færgeforbindelser mellem henholdsvis Hov og Sælvig samt Ballen og Kalundborg således en øget tilstrømning af tomme lastbiler, efter at Samsø pludseligt blev en billigere smutvej mellem Jylland og Sjælland.

Det skyldes Statens tilskud på 109 mio. kr. til nu nedsatte færgebilletter til de danske øer.

 

Formålet med tilskuddet er således at forbedre mulighederne for vækst og udvikling på øerne ved at understøtte turismen og styrke bosætningen.

Læst i alt:

6 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger