15. januar 2021 - 09:00

App linkNu på Google Play

Opkrævning i gang i denne uge

Opkrævning i gang i denne uge

15. januar 2021 - 09:00

Jakob Bargmann

International virksomhed skal opkræve 11 mio. kroner for Færdselsstyrelsen
 
 En stor andel af parkeringsafgifter udstedt til udenlandske køretøjer bliver ikke betalt.


Derfor har Færdselsstyrelsen indgået aftale med Euro Parking Collection plc (EPC) som fremadrettet skal opkræve gæld fra skyldnere udenfor Danmarks grænser.


Siden 1. januar 2019 har Færdselsstyrelsen ført kontrol med, at parkeringsreglerne bliver overholdt på de statslige rastepladser langs motorvejsnettet.


I perioden fra 1. januar 2019 frem til 30. november 2020, har Færdselsstyrelsen udskrevet cirka  9.300 parkeringsafgifter, hvoraf godt 8.000 er udskrevet til udenlandske køretøjer. Heraf er de 6.600 fortsat ubetalt. Det svarer til et beløb på 11 millioner kroner.


- Det har hidtil været en tung og kompliceret, manuel proces at indhente de oplysninger fra udenlandske myndigheder, som er en forudsætning for, at Færdselsstyrelsen selv kan opkræve ubetalte internationale parkeringsafgifter, siger Nicoline Zederkof Jensen, som er kontorchef med ansvar for Færdselsstyrelsens parkeringskorps.


Opkrævning går i gang inden for en uge
Færdselsstyrelsen forventer, at de første sager kan blive overført til EPC inden for den kommende uge, og at opkrævning af ubetalte parkeringsafgifter kan gå i gang umiddelbart derefter.


- Vi ser frem til at få den nødvendige hjælp til opkrævningen. Parkeringsreglerne på de statslige rastepladser gælder for alle, og med aftalen om opkrævning af ubetalte internationale parkeringsafgifter, står Færdselsstyrelsen nu markant stærkere i sin håndhævelse af reglerne, siger Nicoline Zederkof Jensen.

Læst i alt:

785 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger