26. november 2020 - 01:47

App linkNu på Google Play

Optagelser til dansk spillefilm fra lastbilmiljøet begynder i januar

Optagelser til dansk spillefilm fra lastbilmiljøet begynder i januar

26. november 2020 - 01:47

Jakob Bargmann

I sommer kunne vi her på lastbilmagasinet.dk fortælle, at en dansk spillefilm, der foregår i lastbilmiljøet, er på vej. Filmen får titlen ”Asfalt” og bliver instrueret af 30-årige Charlotte Madsen, der har skrevet manuskript til filmen sammen med skuespilleren Michael Asmussen.

 

Det var planen, at optagelserne skulle foregå i dette efterår, men corona har forsinket optagelserne, så de i stedet finder sted den sidste uge i januar og tre uger frem. Det fortæller Stine Thomine Charles, der er line producer på Asfalt.

 

Optagelserne til ”Asfalt” finder sted i det nordvestjyske i området Holstebro, Lemvig og Thyborøn. Oprindeligt skulle de være lavet i Nordjylland.

 

Stine Thomine Charles, siger til Lastbil Magasinet, at holdet bag filmen stadig i høj grad kan bruge hjælp til filmen fra sponsorer.

Hun giver som et helt konkret eksempel, at vognmænd mod at betale et beløb til filmen vil kunne få en eller måske flere af deres lastbiler med i en scene, hvor lastbilen/lastbilerne vil komme til at holde ved siden af en bil fra Hans Høj.

 

- Vi kan virkelig, som i virkelig godt, bruge noget hjælp fra branchen, siger Stine Thomine Charles.

 

Erfarne kræfter bag

Filmens hovedpersoner ”Lasse” og ”René” spilles af skuespiller Michael Asmussen, der er aktuel i spillefilmen ”Druk” og har medvirket i blandt andet ”At kende sandheden”, ”Under sandet”, ”Borgen”, ”Broen”, ”Dicte” og ”Taxa”. Den kvindelige hovedrolle indtages af den unge skuespiller Viilbjørk Malling Agger, kendt fra ”Tinka og Kongespillet” og TV2's ungdomsserie ”Puls”. Viilbjørk Malling Agger er i øvrigt datter af skuespillerne Petrine Agger og Søren Malling.

 

Instruktør Charlotte Madsen har beskrevet ”Asfalt” som en film om lastbilchaufføren ”Lasse”, der ved første øjekast lever op til den tarvelige kliché af for mange cigaretter og for lidt nærvær, men i virkeligheden gemmer på en langt mere sympatisk og dyb karakter. I mødet med den unge pige René får han modet til endelig at vise sit sande værd.

- Filmen er en rørende historie om at tage chancen - selv når den ikke åbenlyst byder sig, om at være noget for nogen, selvom man er helt nede på bunden af samfundet. Det er en film om håb og kærlighed i en barsk virkelighed - og en film, der udelukkende foregår i og omkring en lastbil, har Charlotte Madsen fortalt.

 

Charlotte Madsen, der har rødder i den vestjyske landsby Bækmarksbro, har tilbragt mange sommerferier ved siden af sin far i en lastbil. Hendes far er tidligere lastbilchauffør, og hun har kørt mange ture med ham ned gennem Europa. Derfra udspringer historien og ideen om filmen i netop lastbilmiljøet.

 

 

Sidder du nu derude og kan være økonomisk behjælpelig ved filmen i form af et sponsorat, hører Stine Thomine Charles meget gerne fra dig på 22 88 07 19 eller stine@stinecharles.dk

Læst i alt:

3691 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger