8. februar 2021 - 09:50

App linkNu på Google Play

Optagelserne af Danmarks nye lastbilfilm er i fuld gang

8. februar 2021 - 09:50

Jakob Bargmann

Det er en iskold fornøjelse at være filmhold og arbejde udendørs pt., men ikke desto mindre er der godt gang i optagelserne til Danmarks nye film fra lastbilmiljøet, ”Asfalt” .

 

Fredag var man i bidende kulde i gang med optagedag 10 ud af 15, da der blev optaget på terminalen hos TCM i Tvis ved Holstebro.

 

Filmen foregår i og omkring en lastbil, og indtil nu er tingene, trods en coronaudsættelse i efteråret, forløbet planmæssigt. Undervejs har filmholdet fået hjælp af en række sponsorer, og det fysiske omdrejningspunkt for spillefilmen er i førerhuset i en rød trækker fra Autobude, der har en trailer fra Hans Høj spændt efter.

Optagelserne til ”Asfalt” finder sted i det nordvestjyske i området Holstebro, Lemvig og Thyborøn. Filmen bliver instrueret af Charlotte Madsen, der er datter af en tidligere lastbilchauffør. Hun har skrevet manuskript til filmen sammen med skuespilleren Michael Asmussen.

- Filmen er en rørende historie om at tage chancen - selv når den ikke åbenlyst byder sig, om at være noget for nogen, selvom man er helt nede på bunden af samfundet. Det er en film om håb og kærlighed i en barsk virkelighed - og en film, der udelukkende foregår i og omkring en lastbil, siger Charlotte Madsen.

Filmens hovedpersoner ”Lasse” og ”René” spilles af skuespiller Michael Asmussen, der er aktuel i spillefilmen ”Druk” og har medvirket i blandt andet ”At kende sandheden”, ”Under sandet”, ”Borgen”, ”Broen”, ”Dicte” og ”Taxa”. Den kvindelige hovedrolle indtages af den unge skuespiller Viilbjørk Malling Agger, kendt fra ”Tinka og Kongespillet” og TV2's ungdomsserie ”Puls”.

 

Coronarestriktionerne sætter selvsagt strenge krav til setuppet omkring filmen, og line producer på filmen, Thomas Schindel fra Deluca Film, fortæller, at der er coronatests af hele holdet hver dag.

Filmen bliver til med stor hjælp fra både branchen, de nordvestjyske kommuner, hvor filmholdet optager, og støttekroner. Når der ikke er gang i optagelserne, bor holdet i Fjand Badeby ved Ulfborg, hvor holdet har indlogeret sig.

Du kan høre mere om ”Asfalt” i Lastbil Magasinets podcast fredag og læse meget mere om filmen i marts-udgaven af det trykte magasin.

Læst i alt:

6150 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger