4. oktober 2018 - 12:30

App linkNu på Google Play

Optimisme om ny smart tachograf

4. oktober 2018 - 12:30

IRU’s workshop i Bruxelles tirsdag var præget af en forventningsfuld optimisme om en hurtig indfasning af den nye generation af smarte digitale tachografer.

 

Workshoppen havde programsat håndteringen af forskellige generationer af smarte tachografer, herunder oplæring af transportvirksomhederne og deres chauffører.  

 

Den smarte tachograf i version 2 skal som noget nyt holde styr på, hvornår lastbiler passere landegrænser og i øvrigt registrere lastbilens position for hver 15 minutter, som vil være en afgørende forudsætning for en effektiv håndhævelse af reglerne for udstationering og cabotage.

 

Og der er grund til at være optimistisk med hensyn til en hurtig levering af den smarte digitale tachograf i den version 2, der kan tjekke udstationering og cabotage, mener DTLs adm. direktør Erik Østergaard:

Der er bestemt grund til optimisme. Jeg ser derfor meget frem til, at det østrigske formandskab lægger sig i selen for at få forhandlet et godt kompromis for vejpakken på plads, som også omhandler en hurtig introduktion af den smarte tachograf i version 2. Det gælder ikke mindst eftermontering på lastbiler, der kører i international trafik.

 

Repræsentanten fra tachograf-producenten Continental gav udtryk for, at man vil kunne levere. Men han betonede også, at det er vigtigt, at de forskellige førerkort, firmakort, kontrolkort til myndigheder, og især værkstedskortet, bliver klar i tide, så installationerne kan gå i gang.

 

Efter den gældende lovgivning skal alle nye lastbiler være forsynet med version 1 af den smarte tachograf fra juni næste år. Men for at imødekomme ønsket om at registrere grænsekrydsning, vil det være nødvendigt med en opgradering til den ny version 2 af den smarte tachograf. Dette vil kunne ske alene i form af en software opdatering, forklarede repræsentanten.

Tidshorisonten for indfasningen af version 2 vil indtil videre formentlig være en start i 2022 i forbindelse med det enkelte køretøjs periodiske syn. Forløbet af indfasningen vil som udgangspunkt kunne strække sig over to til fire år afhængig af antallet af køretøjer, der skal have eftermontering, vurderes det.

Læst i alt:

1881 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger