7. januar 2022 - 12:00

App linkNu på Google Play

Tidligere vognmand og ordblind: Hvor er det dejligt at se, at man ikke er alene

Tidligere vognmand og ordblind: Hvor er det dejligt at se, at man ikke er alene

7. januar 2022 - 12:00

Jakob Bargmann

- Det er så dejligt at se og forstå, at jeg ikke har været den eneste ordblinde, der har kæmpet som chauffør. Jeg har været chauffør i 29 år og selvstændig vognmand i 5 år, og jeg kunne ikke engang skrive en faktura. Så det er nok det bedste arbejde, man kan have, selv om man er ordblind.


Sådan lyder reaktionen fra Thorvald Thorvaldsen i Dianalund på historien torsdag her på lastbilmagasinet.dk om den 35-årige chauffør Jesper Warming fra Hjørring, som trods det, at han er svært ordblind, er gået til chaufførjobbet med krum hals og fx har taget alle kørekort og kranbeviser uden at kunne læse og dermed kun på hukommelsen.

- Jeg troede, jeg var alene med det her, siger 66-årige Thorvald Thorvaldsen, der i dag er førtidspensionist, fordi han har KOL i svær grad.

 

Mange putter med det
- Jeg har kørt alt. Taxa, bus, lastbil – og jeg kunne ikke skrive min dagsseddel. Fra 1988 til 1994 var jeg vognmand og havde NT Transport, som kørte med computere i kassevogne. Vi havde 34 biler ude at køre hver dag. Som ordblind var det det bedste job.

 

- Jeg var god nok som købmand. Men jeg kunne ikke skrive regninger i starten. Så jeg fik en kammerat til at hjælpe mig med det skriftlige. Så jeg skulle bare føre tallene ind. Det var dengang i begyndelsen med computere.

Thorvald Thorvaldsen mener, at det stadig er tabubelagt at være ordblind, og derfor tror han også, at mange stadig går og putter med, at de måtte være ordblinde. I 7. klasse kunne han fx stadig ikke stave sit eget efternavn.

 

- Men jeg mener også, at chauffører er gode til at hjælpe hinanden chauffør og chauffør imellem. I dag er der også nogle gode hjælpemidler for ordblinde. Og så er der jo stavekontrol på computeren. Og så råber jeg ellers op over for min kone, hvis der er noget, jeg ikke kan stave til, siger Thorvald Thorvaldsen.


Kæmpe tommel op

Også på Lastbil Magasinets Facebookside udtrykker læserne udpræget begejstring over, at ordblinde Jesper Warming står frem som inspiration for andre ordblinde chauffører.

- Det er ikke kun sejt, at du går til arbejdet med krum hals. Men også at du tør stå frem. Jeg håber, det giver andre ordblinde blod på tanden. Eller at flere tør sige det til deres arbejdsgiver. Langt de fleste vil jo gerne hjælpe, hvis de bliver spurgt. Kæmpe tommel op herfra, lyder det fra Ronnie Madsen.

- Så sejt! Det er noget af et forbillede for andre ordblinde. Er der vilje, er der vej, skriver Steffen Schmidt.

Læst i alt:

1441 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger