Organisationer

1. oktober 2020 - 09:00

App linkNu på Google Play

Frode Laursen vinder grøn ITD-pris

1. oktober 2020 - 09:00

Frode Laursen A/S fra Vitten ved Aarhus er udpeget som vinder af ITD’s hæderspris Danish Transport Award 2020, som i år hylder branchens grønne indsats.

 

Andenpladsen gik til P. Fournaise A/S fra Fredericia, mens Dania Connect A/S fra Aarhus fik en tredjeplads.

 

Vinderen blev udpeget af en jury med Connie Hedegaard som formand. I år havde Danish Transport Award fokus på grøn omstilling i dansk vejgodstransport.

 

»Selvom vi stod med et stærkt felt af seks nominerede, der alle på hver deres måde beviser, at der er rigtig mange gode ting i gang i branchen, så var vi aldrig i tvivl om, at vinderen skulle være Frode Laursen,« udtaler Connie Hedegaard, tidligere klima- og miljøminister, klimakommissær i EU og nuværende formand for Danmarks grønne tænketank Concito.

Juryen fremhæver som begrundelse bl.a., at Frode Laursen har optimeret chaufførernes kørestil i samarbejde med medarbejderne selv, opgraderet flåden, så 97 procent af lastbilerne nu lever op til Euro 6-standarden (som blev lovpligtig for nye lastbiler fra januar 2014), indført eldrevne køletrailere, opført klimavenlige vaskehaller, udskiftet belysningen i lagerhallerne med LED og erstattet størstedelen af virksomhedens gasdrevne lagertrucks med eldrevne.

 

Juryformanden erklærer sig særligt imponeret over, hvordan det er lykkedes Frode Laursen at få medarbejderne med på den grønne mission.

 

»I gør rigtig meget for at inddrage medarbejderne. Min erfaring er, at de virksomheder, der tager dem med i processen, oplever, at der går sport i det, og så myldrer det frem med gode forslag. Det skaber en sund kultur, og man får sat nogle selvforstærkende mekanismer i gang,« siger Connie Hedegaard, som sammen med ITD-formand Christian Sørensen Madsen, der også sad med i juryen, netop har overrasket Frode Laursens medarbejdere med uddeling af prisen.

Thomas Corneliussen, koncerndirektør i Frode Laursen A/S, er stolt – ikke mindst på medarbejdernes vegne.

 

»Det er jo en stor anerkendelse, som skal gives videre til vores medarbejdere. Sådan en indsats kan ikke drives, uden de er med. Jeg ser den her pris som en rambuk og en løftestang til at fastholde det momentum, vi har opbygget, og det arbejde vi har tænkt os at fortsætte med. Vi er jo i et erhverv, der er i den tunge ende i forhold til at belaste miljøet, og det giver en særlig forpligtelse. Det er noget, vi tager meget alvorligt i Frode Laursen,« siger Thomas Corneliussen.

2. og 3. pladsen går til…

Årets andenplads går til Vognmand P. Fournaise A/S i Fredericia. Det begrunder juryen med:

»P. Fournaise og virksomhedens medarbejdere er opfindsomme pionerer inden for den grønne omstilling. Virksomheden inspirerer og motiverer store og små virksomheder med sin grønne og kreative tankegang, og den formår at kombinere miljøvenlige løsninger med en holdbar økonomi.«

 

Tredjepladsen går til Dania Connect A/S. Juryen begrunder:

»Dania Connect gør grøn omstilling til en god forretning, når virksomheden reducerer forbruget af ressourcer og samtidig udvikler nye grønnere tilbud til kunderne. Dania Connect tænker grønt og tænker på fremtiden, så transportbranchen kan blive endnu mere grøn. Det er imponerende, og virksomheden er et godt forbillede for branchen.«

 

Vinderen modtager 50.000 kroner. Andenpladsen vinder 25.000 kroner, og tredjepladsen vinder 10.000 kroner. Foruden de tre virksomheder på podiet var Eurobulk Logistics A/S, K. Hansen Transport A/S og Kaj Madsen Fjelstrup A/S også nomineret.

Læst i alt:

2310 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger