Organisationer

27. september 2019 - 02:25

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Minister lægger pres på EU

Minister lægger pres på EU

Benny Engelbrecht. Foto: Steen Brogaard

27. september 2019 - 02:25

Transportminister Benny Engelbrecht (S) er rejst til Bruxelles, hvor han før sidste weekend samt mandag og tirsdag mødtes med transportkommissæren samt danske og udenlandske medlemmer af Europa-Parlamentet. Ministeren vil lægge pres på EU-systemet for, at der nås en endelig aftale om Vejpakken, som modvirker social dumping i vejtransportsektoren.

 

Forhandlingerne om EU’s Vejpakke, der fastsætter rammevilkårene for vejtransportsektoren mange år ud i fremtiden, er inde i sin afgørende fase. Transportminister Benny Engelbrecht er meget optaget af, at en endelig aftale forbedrer de sociale vilkår for chauffører, og at konkurrencen på tværs af grænserne foregår på lige og retfærdig vis.

Forhandlinger i efteråret

Før Vejpakken kan vedtages endeligt, skal EU-institutionerne mødes ved forhandlingsbordet. Tidligere har både Rådet og Parlamentet lagt sig fast på deres holdning, og nu venter vanskelige forhandlinger, som forventes at starte op i løbet af efteråret.

 

- Vi har set alt for mange eksempler på social dumping i vejtransportbranchen. Vejpakken er på mange måder løsningen på flere af dårligdommene. Det skal være slut med ulige konkurrence på løn, nomadechauffører, omgåelse af cabotage-reglerne og postkasseselskaber. Jeg er derfor i Bruxelles for at sikre, at de danske holdninger bliver hørt, fortæller transportminister Benny Engelbrecht.

Følger op

Med sit besøg i den belgiske hovedstad følger transportministeren op på det seneste møde i Vejtransportalliancen om Vejpakken, der blev holdt i København i slutningen af august med Danmark som vært. Ministeren fik desuden lejlighed til at løfte flere af de danske prioriteter i Vejpakken overfor sine ministerkollegaer, da der sidste fredag var rådsmøde med transport og klima på programmet.

 

- Danmark har haft stor gavn af samarbejdet med de ligesindede lande i Vejtransportalliancen. Vi står fortsat stærkt skulder ved skulder i kampen mod social dumping, og det er et vigtigt signal at sende til det nye parlament, inden vi sætter os til forhandlingsbordet, siger transportminister Benny Engelbrecht og fortsætter:

- Da vi har at gøre med en branche, som er enormt konkurrenceudsat og i sin natur er grænseoverskridende, har vi brug for et sæt fælles europæiske spilleregler. Og det er vigtigt, at de vedtages snarest muligt. Derfor gør jeg nu, hvad jeg kan for at fremme en endelig aftale med en klar styrkelse af de sociale bestemmelser.

 

Fakta

Danmark var i januar 2017 med til at stifte Vejtransportalliancen, der har et fælles mål for den europæiske vejtransportsektor. Alliancen består af medlemslandene Belgien, Danmark, Frankrig, Grækenland, Italien, Luxembourg, Sverige, Tyskland og Østrig samt Holland, der deltager som observatør. Derudover er EØS-landene Norge og Schweiz medlemmer af alliancen.

Læst i alt:

45 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger