Organisationer

24. marts 2017 - 02:40

App linkNu på Google Play

Vognmanden

DK’s længste sagsbehandling

24. marts 2017 - 02:40

I den kedelige ende af ”karakterskalaen” venter Ringsteds virksomheder og borgere i gennemsnit 60 dage på grønt lys til første spadestik.

Det viser en ny opgørelse om byggesager og deres sagsbehandlingstid fra Dansk Byggeri. Et tjek der afslører, at særligt de sjællandske kommuner bruger længere tid på papirarbejdet.

 

Garagen til lastbilerne…

Banken har sagt ja, og håndværkerne er klar, men alt efter hvor i landet garagen til lastbilerne, lageret til godset, det nye kontor eller huset skal bygges, tager det i gennemsnit mellem fire og 60 dage, før kommunen har sagsbehandlet byggetilladelsen, og arbejdet kan gå i gang.

 

Ventetiden er opgjort fra den dag, hvor kommunen har modtaget alle dokumenter i forhold til byggesagen, og byggesagen dermed er fuldt oplyst. Ventetiden skal derfor vurderes ud fra, at det udelukkende er den tid, som kommunen tager om at behandle byggesagen.

Ikke godt nok

- Det, at stopuret først går i gang, når kommunen har modtaget alle dokumenter i sagen, udstiller tydeligt, at selve papirgangen på rådhuset i Ringsted, hvor det tager op til to måneder, ikke er god nok. Det er for lang tid, siger erhvervspolitisk direktør i Dansk Byggeri Torben Liborius.

 

Han fortsætter:

- Det er nogle gevaldige forskelle vi ser, og umiddelbart kan de ikke bortforklares med lokale forhold eller andre ting. Lovgivningen er ens for alle, men vi må bare konstatere, at nogle kommuner er mere effektive og har større fokus på at levere en effektiv service til borgere og erhvervsliv, end andre kommuner har.

Plads til forbedringer

I alt 30 kommuner klarer sagsbehandlingen af byggetilladelser på i gennemsnit mellem fire og 14 dage. 66 kommuner bruger derimod i gennemsnit fra 15 og op til 60 dage på den samme opgave.

 

- Når alle dokumenter i sagen er tilgængelige for kommunen, burde det som udgangspunkt ikke tage mere end 14 dage at udstede en byggetilladelse. Der er en del kommuner, som med fordel kunne se nærmere på deres ekspeditionstid. Det er utilfredsstillende for den familie eller den virksomhed, der skal bygge, og for de håndværkere som står og venter på at komme i gang, at en administrativ sagsbehandling skal forsinke arbejdet. Vi ser på mange områder, at de jyske kommuner generelt gør sig lidt mere umage og derfor også leverer en bedre service, tilføjer Torben Liborius.

Læst i alt:

3 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger