Organisationer

16. november 2018 - 02:59

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Slut med lastbiler på Kolding Havn

16. november 2018 - 02:59

På den lange bane – i løbet af 25 år – er det slut med vognmænd, chauffører og vejgodstransport på den nuværende Kolding Havn.

Byrådet i Kolding ’chokerer’ Kolding Havns ledelse med meldingen om, at erhvervshavnen bliver nedlagt om senest 25 år, hvor den sidste lejer skal være væk fra havnen.

 

Byrådets beslutning om at nedlægge erhvervshavnen kommer som en stor overraskelse for havnedirektør Anders Vangsbjerg Sørensen. Han lægger ikke skjul på, at han er trist over beslutningen, men han vil håndtere situationen professionelt og yde den bedst mulige service til havnens kunder og de virksomheder, som i dag findes på havnen.  

175 år

Gennem de seneste 175 år har Kolding Havn tjent byen og virksomheder som en aktiv og innovativ havn. Havnedirektør Anders Vangsbjerg Sørensen havde gerne set, at det også havde fortsat sådan i de kommende 175 år; men nu har et enigt byråd besluttet, at havnen skal nedlægges, og de virksomheder, som i dag har deres aktiviteter på arealerne, skal flytte om senest 25 år.

 

Ny masterplan

- Det kommer som et chok. Vi har i den senere tid brugt mange ressourcer på at lave en plan for havnens fremtid. For bare 14 dage siden fremlagde vi en overordnet masterplan for havnens udvikling. En plan, hvor vi gjorde os umage for at sikre fremtidig vækst og flere arbejdspladser. Vi har i dag 433 arbejdspladser direkte på havnen og ca. 2.800 afledte arbejdspladser i kommunen, og på havnen har vi set gode muligheder for at vækste yderligere, hvilket, vi mente, var en interesse vi havde tilfælles med kommunen. Derfor havde vi slet ikke set denne udvikling komme, siger en trist Anders Vangsbjerg Sørensen.

Fra udvikling til afvikling

Ingen på Kolding Havn havde kendskab til byrådets beslutning, før Kolding Havn sammen med de øvrige virksomheder på havnen, modtog pressemeddelelse fra byrådet onsdag kl. 12.

 

- Lige nu er vi alle chokerede, men vi har selvfølgelig respekt for, at byrådet har en anden opgave, end vi har her på Kolding Havn, og som ejer af Kolding Havn har de naturligvis ret til at træffe den beslutning, når de mener, at det er for byens bedste. Nu skal jeg og mine kolleger lige sunde os, og så skal vi i gang med at holde møder med virksomhederne på havnen, så vi kan finde ud af, hvordan vi bedst muligt kan servicere dem, i den tid der kommer. Byrådet har meldt ud, at virksomhederne kan have op til 25 år til at finde en anden placering eller afvikle sig selv, og i den periode det vil være Kolding Havns opgave at servicere virksomhederne og kunderne bedst muligt, ligesom vi vil samarbejde med Kolding Kommunen om at skabe den bedste overgang, slutter Anders Vangsbjerg Sørensen.  

Læst i alt:

7 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger