Organisationer

5. juli 2019 - 02:40

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Varebiler: Startfase med blød håndhævelse af nye krav

5. juli 2019 - 02:40

Færdselsstyrelsen har aftalt med Rigspolitiet, at kontrollen af varebilstilladelser i de kommende tre måneder bliver vejledende i forhold til tilladelseskravet. Der sker, fordi en stor sagspukkel af ansøgninger om godskørsel med varebil ikke er afviklet inden fristen 1. juli.

DTL roser beslutningen.

 

Erhvervspolitisk chef Ove Holm, DTL:

- Vi har længe været klar over, at en lang række tilladelser ikke ville nå at komme på plads, og det står klart, at ikke alle, der kører godskørsel med varebil, når at få deres tilladelser inden 1. juli. Vi har været i intens kontakt med både den nye regering og Færdselsstyrelsen om problemet og er derfor meget glade for den aftale, politiet og Færdselsstyrelsen har lavet for de næste tre måneder.

Kontakt styrelsen

DTL anbefaler stadig, at medlemmer, der har ansøgt korrekt og rettidigt inden 1. april, og med alle relevante og korrekt udfyldte bilag, kontakter Færdselsstyrelsen for at høre om status i deres sag. Husk også at tjekke firmaets e-boks jævnligt.

 

- Fra DTL’s side har vi den holdning, at der må og skal være styr på varebilsområdet – og det har været et stort ønske fra branchen. Nu har vi lovgivningen og en ikrafttræden. Men det er en god, pragmatisk løsning at give tre måneders vejledende myndighedskontrol, så papirerne kan komme på plads. Det er vigtigt at understrege, hvad Færdselsstyrelsen og politiet da også gør, at myndighedskontrollen fortsætter uændret i forhold til alle andre forhold. Henstanden og den lempelige kontrol frem til og med september gælder udelukkende i forhold til vognmandstilladelsen, slutter Ove Holm.

Læst i alt:

23 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger