Organisationer

6. september 2019 - 02:45

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Vejalliance mødtes i København

Vejalliance mødtes i København

Transportminister Benny Engelbrecht (S). Foto: Steen Brogaard

6. september 2019 - 02:45

Transport- og Boligministeriet har netop været vært for det sjette møde for eksperter og attachéer i Vejtransportalliancen. Mødets formål var at forberede sig på de kommende EU-forhandlinger om Vejpakken, der ventes begyndt i indeværende efterår.

 

Danmark var i januar 2017 med til at stifte Vejtransportalliancen, der består af en række ligesindede lande med fælles mål om at prioritere færdselssikkerhed, sikre fair konkurrence i vejtransporten og forbedre de sociale vilkår for chauffører.

 

Stor gavn

Transportminister Benny Engelbrecht (S) ser frem til de kommende EU-forhandlinger og udtaler:

 

- Danmark har haft stor gavn af samarbejdet med Vejtransportalliancen i forhandlingerne om Vejpakken. Derfor er jeg glad for, at vi kan bekræfte vores engagement i alliancen ved at være værter for dette møde. Vejpakken er helt central for vejtransportsektorens fremtid. Både Parlamentets og Rådets aftaler indeholder en masse gode elementer, der kan være med til at sikre ordentlige arbejdsvilkår for chaufførerne og fair konkurrence i vejtransportsektoren. Derfor håber jeg også, at Parlamentet vil bekræfte deres vedtagne holdning, så vi kan komme i gang med trilog-forhandlingerne og forhåbentlig få afsluttet forhandlingerne i efteråret.

Medlemmer

Alliancen består af medlemslandene Belgien, Danmark, Frankrig, Grækenland, Italien, Luxembourg, Sverige, Tyskland og Østrig samt Holland, der deltager som observatør. Derudover er EØS-landene Norge og Schweiz medlemmer af alliancen.

Læst i alt:

30 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke