16. september 2019 - 11:00

App linkNu på Google Play

Overhalingsforbud for lastbiler udvides

Overhalingsforbud for lastbiler udvides

16. september 2019 - 11:00

Mange bilister har prøvet at blive fanget bag en langsom lastbiloverhaling på motorvejen.

 

Om kort tid bliver risikoen for at opleve dén situation imidlertid markant mindre.

 

Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

 

Inden for de nærmeste uger påbegynder Vejdirektoratet udvidelsen af forbuddet mod lastbiloverhalinger på tosporede motorveje over hele landet betragteligt.

 

»En udvidelse af det eksisterende overhalingsforbud til yderligere cirka 270 kilometer motorvej kan være med til at skabe mere ro i trafikken; særligt i de travle morgen- og eftermiddagstimer,« fortæller transportminister Benny Engelbrecht.

 

Helt konkret udvides overhalingsforbuddet på op til 270 kilometer motorvej over hele Danmark. På alle de berørte motorvejsstrækninger er der to kørespor i hver retning, og der kører flere end 20.000 biler i døgnet. Tiltaget bygger videre på det eksisterende overhalingsforbud, der består af cirka 230 kilometer på Østjyske Motorvej, Fynske Motorvej, Sønderjyske Motorvej, Nordjyske Motorvej og Vestmotorvejen.

Vejdirektoratets målinger har vist, at overhalingsforbuddet stort set respekteres, idet andelen af lastbiler i venstre spor er faldet fra cirka 2-3 procent til cirka 0,5 – 1 procent på de strækninger, hvor der er forbud.

 

»Vi begynder inden for de næste par uger med at sætte skiltene med overhalingsforbud op i marken, og forbuddet vil være gældende fra det øjeblik, skiltene står langs vejkanten,« siger afdelingsleder Ivar Sande fra Vejdirektoratet.

Læst i alt:

1451 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke