1. marts 2019 - 01:47

App linkNu på Google Play

P-skilte på Padborg toldplads skaber forvirring

1. marts 2019 - 01:47

Et skilt med en forvogn, en rød streg og en masse zzzz’er blev for godt 14 dage siden sat op ved indkørslen ved den gamle toldplads i Padborg.

 

Men hvad der ved første øjekast kan opfattes som et overnatningsforbud er ikke tilfældet. Skiltet betyder nemlig, at der ikke må overnattes i traileren.

 

Det forklarer afdelingschef Jesper Juhl Kristensen fra Drift og Anlæg i Aabenraa Kommune.

 

»Vi har et budskab, vi gerne vil ud med her. Vi skal have gjort op med, at nogle chauffører på pladsen sover i traileren. Det er det, skiltet er ment for,« siger Jesper Juhl Kristensen.

 

Men hos chaufførerne er der tvivl om, hvad skiltet betyder. Hos Godschaufførernes Landsklub opfatter de skiltet som et overnatningsforbud og flere chauffører, der er blevet præsenteret for skiltet svarer, at skiltet, for dem at se, er et overnatningsforbud i lastbilen.

Den gamle toldplads i Padborg er ofte omdrejningspunkt for debat og har været det gennem flere år. Mange udenlandske lastbilchauffører holder hvil der og pladsen er kendt for at blive brugt flittigt til afholdelse af lange hvil. Det er Aabenraa Kommune der står for vedligehold af pladsen og der har været diskussion om, hvorvidt det er rimeligt at borgenes skattekroner skal bruges på dette.

 

 

Det virkede så ikke

 

 

Skiltet, som Aabenraa Kommune nu har valgt at sætte op for at vise, at det ikke er tilladt at overnatte i traileren, er ikke et officielt godkendt vejskilt. Det er et skilt, kommunen selv har udviklet og fået lavet.

 

»Vi besluttede at forsøge os med det her skilt, men når vi nu får en tilbagemelding fra branchen gennem dig (Lastbil Magasinet red.), at det kan misforstås, så er det klart, at vi skal kigge på den her skiltning en ekstra gang. Vi har vendt det i forvaltningen, og kan se, at ”okay det her virkede så åbenlyst ikke, hvis det er chaufførernes opfattelse, at det er et overnatningsforbud”. Vi vil gå i dialog med Padborg Transportcenter og kigge på en bedre løsning. Måske vælger vi at tage skiltene ned nu, for det er vigtigt, at det rigtige budskab kommer frem. Vi er glade for chaufførerne hernede, og vi ønsker ikke, at de skal tro, de ikke må overnatte på pladsen længere,« siger Jesper Juhl Kristensen og understreger, at skiltene er ment som en anvisning og ikke som et lovvedtaget forbud.

Det har derfor aldrig været meningen, at der, med skiltene også vil følge kontrol og uddeling af bøder med til de chauffører der sover i traileren.

 

Læst i alt:

1439 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger