3. januar 2022 - 12:31

App linkNu på Google Play

Opdateret: Padborg-firma tiltalt for mere end 1.200 ulovlige cabotageture

Opdateret: Padborg-firma tiltalt for mere end 1.200 ulovlige cabotageture

Anklageskriftet mod H.P. Therkelsen GmbH og H.P. Therkelsen A/S er på 118 sider og rummer anklager om mere end 1.200 tilfælde af ulovlig cabotagekørsel.

3. januar 2022 - 12:31

Opdateret: H.P. Therkelsens forsvarer Ulla Fabricius har kontaktet Lastbil Magasinet og understreget, at H.P. Therkelsen A/S og H.P. Therkelsen GmbH ikke er tiltalt for dokumentfalsk i anklageskriftet mod dem. Tilbage i oktober 2019 blev to af selskabets tyske chauffører og en tysk disponent dømt for dokumentfalsk med fragtbreve. De modtog domme på hhv. 30 dages betinget fængsel og fire måneders betinget fængsel. De tre medarbejdere blev straks efter bortvist fra H.P. Therkelsen.

 

Mere end 1.200 tilfælde af ulovlig cabotagekørsel i perioden august 2019 til oktober 2019 står de to selskaber nu tiltalt for, efter politiet har afsluttet deres efterforskining mod både H.P. Therkelsen A/S og H.P. Therkelsen GmbH. Det fremgår af det samlede anklageskrift mod selskaberne, som Lastbil Magasinet har fået aktindsigt i.

H.P. Therkelsen GmbH og H.P. Therkelsen A/S tiltales ved retten i Roskilde med påstand om bødestraf under skærpende omstændigheder, og der tages forbehold for påstand om udbyttekonfiskation.

 

Anklagemyndigheden anmoder i anklageskriftet om et forberedende retsmøde, hvor sagens nærmere forløb og tilrettelæggelse skal drøftes.

 

Sagen forventes at tage fem retsdage.

 

Under de mange anklagepunkter, hvor datoer og steder for de ulovlige cabotageture skulle være kørt, står samtidig, at ”der i den forbindelse blev udfærdiget fragtbreve, hvor der i strid med sandheden fremgik, at der var udført en international transport, med det formål at køretøjets chauffør skulle forevise fragtbrevet for politiet ved en eventuel cabotagekontrol.”

To millioner kroner i bøde

De mange tilfælde af ulovlig cabotagekørsel, skulle angiveligt være kørt i 2019, og sagen kom for dagens lys i oktober samme år, da politiet tilbageholdt fire af H.P. Therkelsens udenlandsk indregistrerede lastbiler.

 

Det var en konkret anmeldelse om systematisk dokumentfalsk, der førte til, at H.P. Therkelsen GmbH.’s biler blev overvåget fra 1. august til 8. oktober i år af politiets nummerplade genkendelsessystem. Ud fra overvågningen kortlagde Tungvognscenter Øst cabotagekørsel udført af H. P. Therkelsen GmbH’s biler.

 

To af H.P. Therkelsens tyske chauffører og en tysk disponent blev i oktober 2019 idømt straksdomme for dokumentfalsk med fragtbreve. De to chauffører blev idømt 30 dages betinget fængsel og disponenten fik fire måneders betinget fængsel.

I forbindelse med beslaglæggelse af de fire tysk indregistrerede lastbiler krævede politiet en bøde på 2.180.000 kroner, før de frigav bilerne. Det beløb overførte H.P. Therkelsen til politiet, og bilerne blev frigivet.

 

 

Læst i alt:

6907 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke