9. februar 2021 - 14:45

App linkNu på Google Play

Palle fik smadret dele på lastbilen af flyvende is

9. februar 2021 - 14:45

Jakob Bargmann

Der mangler i den grad tilgængelige snebroer i det danske land. Og at flyvende is fra lastbiler ikke bare er det rene vand, kan chauffør Palle Nielsen fra Obel Transport i Kalundborg skrive under på.

Forrige mandag blev han i sin røde trækker ramt af flyvende is fra en hollandsk lastbil. Og resultatet? Ja, det ses lige nu på toppen af førerhuset, for Palle Nielsen fik smadret både lyskassen og en del af solskærmen.

 

Selv kører han med tanktrailer og står ikke med håret i postkassen, som så mange andre chauffører, der har enorme problemer med at komme til at skrabe is af trailerens tag, men episoden er en ekstremt vigtig påmindelse om, hvor farligt det er, når trailernes tage ikke er rengjorte for is.

Hollænder var over alle bjerge

Uheldet skete på motorvejen i nærheden af Skærup, men den hollandske lastbil var væk, inden Palle Nielsen fik skabt kontakt til chaufføren, fortæller han.

 

- Jeg talte med politiet, og det, jeg sagde til dem, var, at jeg synes, man skal prøve at få stoppet sådan en bil. For hvad nu hvis det var en lille personbil, der havde fået denne store klods is ned i forruden, så ved man jo ikke, hvilke konsekvenser det kunne have fået, siger Palle Nielsen, som Lastbil Magasinet tilfældigt møder på Rasteplads Fuglsang.

Hvordan reagerede du i situationen?

 

- Jeg blev forskrækket, og så prøvede jeg på at reagere og blinke for at få chaufføren til at stoppe. Men vi kørte jo med samme hastighed, og så kørte jeg ind til siden og konstaterede, hvad der var sket. Derefter ringede jeg til politiet, men de ville så ikke hjælpe mig, siger Palle Nielsen.


Han mener i øvrigt, at det langt hen ad vejen må være en speditøropgave, at chaufførerne har adgang til snebroer.

Ikke et enkeltstående tilfælde

Også Frank Petersen fra Bulk-Transport, som Lastbil Magasinet møder på Rasteplads Ejer Bavnehøj, kan fortælle om flyvende is fra en lastbil. I dette tilfælde gik det dog ud over en kollegas bil, og Frank Petersen kan derfor fortælle om skaden andenhånds.

- Jeg har en kollega, der har fået slået lyskassen i stykker af is fra en lastbil, siger han.

Han mener, at det offentlige bør sætte nogle snebroer op. Ikke direkte på motorvejsrastepladser, men i industriområder på offentlige arealer i umiddelbar nærhed til motorvejene.

- Hvis ikke det offentlige gør noget, bliver der nok ikke gjort noget. Og det er jo livsfarligt at kravle op på taget af en trailer, siger han.

Læst i alt:

4935 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger