16. juni 2020 - 01:45

App linkNu på Google Play

Parkeringsbøde annulleret – og grønt lys til servicebiler

Parkeringsbøde annulleret – og grønt lys til servicebiler

16. juni 2020 - 01:45

Rasmus Haargaard

LMR Service slipper alligevel for den usædvanlige parkeringsbøde, som firmaet blev pålagt i begyndelsen af maj, da en af deres biler udførte service på en lastbil ved OK-tanken på Skandinavisk Transport Center i Køge.

 

Selvom servicebilen holdt i samme bås som den trækker, den udførte service, blev den alligevel tildelt en p-afgift på 795 kroner – med den begrundelse, at der er parkering forbudt for køretøjer under 3500 kg på området.

 

»Vi har på intet tidspunkt benægtet, at bilen har holdt der. Men der var ikke tale om en almindelig parkering, men om at vi holdt det i arbejdsøjemed for at arbejde på den lastbil, som vi holdt lige bagved,« fortalte tekniker Morten Mejdal i sidste uge til Lastbil Magasinet.

Efter flere indsigelser til p-firmaet og to klager til Parkeringsankenævnet havde LMR Service så småt indstillet sig på at bide i det sure æble og betale bøden. Men efter Lastbil Magasinets omtale af sagen er bøden nu stillet i bero.

 

City Parkeringsservice har ikke ønsket at udtale sig til Lastbil Magasinet – hverken om den konkrete sag eller generelt om kontrol-proceduren.

 

Til gengæld oplyser Thomas Elm Kampmann, direktør for Skandinavisk Transport Center, at han har bedt parkeringsfirmaet om sætte afgiften i bero – og LMR Service har siden modtaget bekræftelse fra City Parkeringsservice på, at afgiften er annulleret.

 

»Rent principielt så er der tale om et parkeringsareal der stilles pt. stilles omkostningsfrit til rådighed for lastbiler der har ærinde på Skandinavisk Transport Center og har brug for et kortere ophold, det har som sådan har det aldrig været tiltænkt som et areal til fx servicering,« forklarer Thomas Elm Kampmann.

Direktøren bebrejder derfor ikke p-vagten, at afgiften i første omgang er blevet udskrevet – men ønsker samtidig, at servicebiler fremover fortsat kan færdes ”fredeligt” på området.

 

»I forhold til den reelle benyttelse så har vi aldrig hindret dette eller før været i en situation, hvor der pålægges en servicebil en afgift. Vores p-vagter er instrueret i ikke at udstede en afgift, hvor der er synlig aktivitet ved køretøjet, og være opmærksomme på, om bilen ligner en ”servicebil”,« understreger Thomas Elm Kampmann.

Læst i alt:

660 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke