18. november 2019 - 01:45

App linkNu på Google Play

Parlamentet giver grønt lys til rumænsk transportkommissær

Parlamentet giver grønt lys til rumænsk transportkommissær

18. november 2019 - 01:45

Efter flere timers høring og interne møder i Europa-Parlamentets transportudvalg er den rumænske europaparlamentariker Adina-Ioana Vălean godkendt som EU’s nye transportkommissær.

 

Et flertal i Europa-Parlamentets transportudvalg gav torsdag den 14. november 2019 grønt lys til Adina-Ioana Vălean, som nu står til at blive EU’s transportkommissær. Hun er ny kandidat efter Europa-Parlamentets afvisning af den tidligere transportkommissærkandidat Rovana Plumb tidligere på året.

 

Torsdagens høring af Adina-Ioana Vălean vakte blandede følelser hos europaparlamentarikerne, da hun under høringen tilkendegav, at hun mangler teknisk viden på nogle af transportområderne. Men hun lovede, at det vil komme på plads meget snart. Europaparlamentarikerne fokuserede primært på jernbane, luftfart og maritim transport i deres spørgsmål til Vălean.

 

» I ITD byder vi den nye transportkommissær velkommen og håber, at hun vil arbejde hårdt for at sikre gode regler for vejgodstransportbranchen. Selvom vejgodstransportsektoren ikke var et fokuspunkt under høringen, håber vi, at hun vil sætte sektoren højt på dagsordenen, når hun tiltræder den nye stilling som transportkommissær – ikke mindst fordi hun skal være med til at køre EU’s vejpakke i garagen, siger ITD’s erhvervspolitiske chefkonsulent i Bruxelles, Emma Hadrovic, i en pressemeddelelse.

Adina-Ioana Vălean er nuværende formand for Det Europæiske Folkepartis Gruppe (EPP) og bestrider posten som formand for Udvalget om Industri, Forskning og Energi i Europa-Parlamentet. Hun har tidligere været formand for miljøudvalget i Europa-Parlamentet og tidligere næstformand i selve Europa-Parlamentet. Adina-Ioana Vălean har også været parlamentarisk ordfører på forslaget om Connecting Europe Facility, som handlede om finansiering af investeringer til forbedring af EU's transport, energi og digitale netværk.

 

Det er endnu usikkert, hvornår den nye Kommission vil begynde sit arbejde, for en samlet Kommission skal nemlig godkendes på et plenarmøde, hvor alle af parlamentets politikere skal afgive deres stemme. Den nye Kommission har en forhåbning om at kunne starte den 1. januar 2020.

Læst i alt:

578 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger