1. maj 2019 - 01:44

App linkNu på Google Play

Persondata: Nu kommer bøderne

1. maj 2019 - 01:44

Datatilsynet er begyndt at kontrollere, om virksomhederne overholder de nye, skærpede regler for opbevaring af persondata. Foreløbig har tilsynet indstillet et taxaselskab til en bøde på 1,2 millioner kroner. I transportbranchen har langt fra alle virksomheder fået styr på behandlingen af de personfølsomme oplysninger. Og det er bekymrende, mener ATL.

 

Det er snart et år siden, at de nye regler for behandling og opbevaring af persondata trådte i kraft i EU. Med reglerne fulgte et varsel om, at der vil falde store bøder til de virksomheder, som overtræder reglerne. Bøderne kan være på op til fire procent af virksomhedernes omsætning.

 

Men noget tyder på, at langt fra alle virksomheder har fået styr på, hvordan de behandler medarbejdernes og kundernes personlige oplysninger, lyder det fra ATL i en meddelelse.

»Vi kan se, at der er store udsving. Nogle virksomheder har brugt det som en anledning til at rydde op og få styr på oplysningerne om kunder og medarbejdere. Andre er dårligt begyndt på arbejdet, og det er bekymrende,« siger Stine Kenneth Larsen, der rådgiver ATL’s medlemmer om persondataforordningen.

 

Datatilsynet har indstillet taxaselskabet til den velvoksne bøde, fordi selskabet har opbevaret telefonnumre på kunder – med tilknyttede oplysninger om, hvor kunden er samlet op og sat af – selvom det er over to år siden, turene fandt sted. Selskabet havde slettet navnene på kunderne, men med telefonnummer og adresse er det stadig muligt at koble oplysningerne til en fysisk person, mener Datatilsynet.

Virksomhederne får som regel et varsel 4-6 uger før, Datatilsynet kommer på besøg.

Men der er ingen grund til at vente på, at Datatilsynet banker på døren, mener Stine Kenneth Larsen.

 

»Det gælder om at skabe nogle nye rutiner i virksomheden. Og de rutiner kan man lige så godt skabe først som sidst,« siger hun.

 

ATL holder 15. maj et kursus om persondataforordningen. Det foregår i Køge. Tilmeld dig her.

Læst i alt:

1166 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

redaktionen@lastbilmagasinet.dk

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger