7. september 2017 - 15:19

App linkNu på Google Play

Polak knaldet for ’turboknap’

7. september 2017 - 15:19

Af Redaktionen |

Tungvognscenter Syd modtog i forsommeren en anmeldelse fra en dansk vognmand om en polsk lastbil med et meget karakteristisk udseende, der skulle kunne køre meget hurtigere end det tilladte.

 

Køretøjets identitet blev herefter fastlagt af politiet, og det viste sig at være et køretøj, der i forvejen var kendt af Tungvognscenter Syd.

 

Den 5. september fandt politiet lastbilen og tog den ud til kontrol. Allerede før kontrollen, da politiet kørte bagved lastbilen, var der ikke tvivl om, at den kunne køre hurtigere end de 89 km/t, som lastbilens hastighedsbegrænser burde være indstillet til.

 

Ved kontrollen af køretøjet blev der fundet en kontakt, der kunne slå kontrolapparatet og hastighedsbegrænseren fra, ligesom der var manipuleret med værdierne, der bestemmer køretøjets maksimale hastighed. Politiet fandt også en ulovlig kniv, der var monteret i en holder ved førerpladsen, samt en radardetektor, som blev anvendt til advarsel om hastighedskontrol, hvilket ikke er tilladt i Danmark.

Tungvognscenter Syd skal nu i gang med en større efterforskning af sagen. Derfor er den nøjagtige bøde endnu ukendt. Virksomheden blev dog afkrævet at stille en sikkerhed på 250.000 kr. for at få køretøjet udleveret. Det kunne den ikke umiddelbart. Lastbilen blev derfor beslaglagt, og chaufføren hjemsendt med en anden lastbil, der kom til stedet for at hente sættevognen.

 

Chaufføren var en vognmand på 66 år fra Polen. I 2014 fik chaufføren en bøde for lignende forseelser, samt en frakendelse af førerretten i Danmark på seks måneder.

Læst i alt:

2534 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

redaktionen@lastbilmagasinet.dk