12. februar 2020 - 15:44

App linkNu på Google Play

Polak snuppet for magnet- og cabotagefusk

Polak snuppet for magnet- og cabotagefusk

12. februar 2020 - 15:44

Tungvogncenter Nord (TCN) ved Nordjyllands Politi afviklede 6. og 7. februar en lastbilkontrol i industriområdet Hipark ved Herning.

 

Midt på formiddagen den anden dag, 7. februar, blev en polsk lastbil med tilkoblet dansk sættevogn observeret af de kontrollerende betjente. Lastbilen befandt sig på Herningmotorvejen på vej mod Herning.

 

Politiet stoppede køretøjet, hvorpå den indledende kontrol om overholdelse af køre-hviletidsbestemmelse blev indledt, oplyser den ansvarlige for kontrollen, politikommissær Claus Kjær-Pedersen. I forbindelse med en nærmere undersøgelse af køretøjet blev der fundet en magnet, som var monteret på lastbilens såkaldte impulsgiver/Kitas.

 

»Og det bevirkede, at lastbilen kunne køre uden om lastbilens hastighedsbegrænser og uden om kontrolapparatet i lastbilen,« forklarer politikommissæren.

 

Betjentene kunne også konstatere en overtrædelse af reglerne for cabotage, idet der manglede fragtbreve, ligesom andre fragtbreve ikke var udfyldt korrekt.

»Vognmanden manglede også at betale for vejbenyttelsesafgift af det danske vejnet hele tre gange,« siger Claus Kjær-Pedersen.

 

Derfor blev det samlet til en bøde til chauffør og virksomhed på 84.000 kr.

Læst i alt:

6338 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger